Israelul lansează lovituri aeriene asupra Siriei

Avioane israeliene au atacat marţi poziţii militare din Siria, iar apărarea antiaeriană siriană a reuşit să doboare câteva rachete, informează agenţia oficială de presă SANA, preluată de Reuters. Televiziunea de stat siriană afirmă că au fost doborâte cinci rachete.

04 sept. 2018, 18:10
Israelul lansează lovituri aeriene asupra Siriei

O sursă militară siriană a declarat agenţiei citate că ţintele se aflau în provinciile Tartous şi Hama. SANA precizează că avioanele israeliene s-au apropiat la mică înălţime, de la vest de capitala libaneză, Beirut.

Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat că s-au auzit mai multe explozii în două localităţi din apropierea oraşului Hama şi lângă Tartous, cel mai mare oraş din provincia cu acelaşi nume, situat pe coasta Mediteranei. Jurnaliştii Reuters din Beirut au auzit zgomotul puternic produs de avioane cu puţin timp înainte de difuzarea ştirilor despre atacurile din Siria.

O purtătoare de cuvânt a forţelor armate israeliene a refuzat să comenteze operaţiunile de marţi, precizează Reuters. Un oficial militar din Israel a confirmat însă pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că în ultimul an şi jumătate ţara sa a efectuat 202 atacuri asupra Siriei şi că majoritatea obiectivelor aparţineau Gardienilor Revoluţiei, unităţi iraniene de elită. Potrivit acestei surse, asupra ţintelor din Siria au fost lansate aproximativ 800 de rachete şi bombe.