Israelul se revoltă: Aderarea Palestinei la Curtea Penală Internaţională este o decizie POLITICĂ şi CINICĂ

Israelul consideră aderarea Palestinei la CPI drept o decizie 'politică și cinică'. ''Decizia palestiniană de a adera la CPI pentru a se angaja în proceduri judiciare contra Israelului este politică, cinică și ipocrită'', relevă comunicatul citat.

01 apr. 2015, 19:37
Israelul se revoltă: Aderarea Palestinei la Curtea Penală Internaţională este o decizie POLITICĂ şi CINICĂ

Palestina a devenit în mod oficial miercuri membră a Curții Penale Internaționale (CPI), cu intenția de a-i aduce în fața justiției pe liderii israelieni pentru crime de război sau pentru crime legate de ocupație.

”Acțiunile unilaterale palestiniene, începând cu această aderare la CPI, sunt încălcări ale principiilor stabilite între cele două părți cu sprijinul comunității internaționale pentru a reglementa conflictul israeliano-palestinian”, se mai arată în comunicat, potrivit Agrepres.

Exasperați de decenii de negocieri inutile, fără nicio perspectivă să vadă născut viitorul stat la care aspiră de o lungă perioadă de timp, palestinienii au ales să-și internaționalizeze cauza, notează AFP.

Citeşte şi Palestinienii acceptă competenţa CPI pentru violenţele din vara anului 2014

La sfârșitul anului 2014, palestinienii au decis să se alăture CPI, instanță ce are scopul de a-i urmări în justiție pe autorii de genocid, crime împotriva umanității și crime de război, după ce un proiect de rezoluție pentru a pune capăt ocupației israeliene în trei ani a fost respins de Consiliul de Securitate al ONU.

Simultan cu cererea de aderare la CPI, președintele palestinian Mahmoud Abbas a trimis instanței internaționale un document autorizând procurorul CPI, Fatou Bensouda, să ancheteze presupuse crime comise în teritoriile palestiniene începând cu 13 iunie 2014.