Istoria ceasurilor inteligente până la Apple Watch

Apple a lansat, de curând, primul smartwatch din istoria companiei, caracterizat drept cel mai avansat ceas creat vreodată, conform lui Tim Cook, directorul Apple. Totuși, ce este un smartwatch și când au apărut primele prototipuri.

RomaniaTV.net
14 mart. 2015, 11:56
Istoria ceasurilor inteligente până la Apple Watch

Ceasul şi-a pierdut, se pare, rolul rudimentar de a marca trecerea timpului şi a migrat treptat, încă de acum 30 de ani, spre industria tehnologiei. Dincolo de considerentul utilitar al cadranului purtat la mână, ceasul digital a preluat rolul telefonului, al agendei, cititoului de puls şi a devenit chiar și un nutriţionist portabil. Se poate spune că evoluţia aceasta a fost direct proporţională cu evoluţiile tehnologice şi că atuurile noului accesoriu au răspuns cerinţelor noilor clienţi.

Citeşte şi: Apple Watch a fost lansat oficial. Cum arată şi ce ştie să facă acest dispozitiv FOTO

Istoria ceasului inteligent începe în 1982. Pulsar a fost primul ceas cu memorie internă şi capacitatea de a afișa 24 de caractere. Industria computerelor a fost strâns legată de evoluţia ceasurilor deştepte, astfel că din 1980 Seiko a început să dezvolte ceasuri care puteau fi folosite și drept calculatoare. Data 2000 Watch putea afișa 2.000 de caractere şi era cuplat la o tastatură prin conexiune wireless. Anii ’80 au marcat şi apariţia ceasurilor deştepte Casio care permiteau utilizatorului să se joace, pe lângă aplicaţiile de calcul.

Citeşte continuarea pe playtech.ro