ISTORIA SE REPETĂ: Doi oameni s-au pierdut în câmp şi au fost salvaţi după trei ore de căutări

Doi bărbaţi s-au pierdut miercuri în judeţul Constanţa, între localităţile Corbu şi Săcele. Pompierii şi cei de la STS i-au localizat cu greu. Cei doi încercau să salveze alţi oameni pierduţi în acea zonă când au rătăcit drumul. Din cauza ceţii, cei doi au fost foarte greu de localizat, deşi au sunat la 112 şi au încercat să aproximeze locul în care se află, potrivit România TV. Cei doi au fost salvaţi după trei ore de căutări şi sunt în viaţă, deşi starea lor de sănătate nu este foarte bună.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 08:55
ISTORIA SE REPETĂ: Doi oameni s-au pierdut în câmp şi au fost salvaţi după trei ore de căutări

La doar două săptămâni de la tragedia aviatică în care au murit două persoane, din cauza intervenţiei întârziate a autorităţilor, un alt caz şochează România. Doi oameni s-au pierdut din cauza ceţei în judeţul Constanţa. Ei au sunat disperaţi la 112 şi au fost localizaţi abia după trei ore. Într-un final, cei doi au fost salvaţi doar pentru că se aflau lângă un stâlp de electricitate, mai uşor de găsit.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa a fost solicitat să intervină, miercuri, în ajutorul a doi bărbaţi care, din cauza ceţii dense, s-au rătăcit pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, în cazul celor două persoane care s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, operatorul ISU care a preluat apelul de la aceştia a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

„Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi”, a precizat Adrian Fulea, într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că localizarea celor două persoane s-a făcut odată cu primirea apelului la numărul 112.

La rândul lor, reprezentanţii ISU afirmă că cele două persoane rătăcite au sunat la 112 în jurul orei 9.00, fără a putea preciza locul unde se află. Ele au spus doar că se află pe un câmp înzăpezit, între comunele Săcele şi Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că cele două persoane au fost localizate pe baza informaţiilor transmise de acestea, respectiv faptul că în zonă se află un stâlp de electricitate.