ISTORICUL SIGLEI GOOGLE: Maşina Google care se conduce singură nu are nevoie de ştergătoare

ISTORICUL SIGLEI GOOGLE. Cel mai mare motor de căutare online are, de acum, o nouă înfăţişare. Google a decis să îşi schimbe radical logo-ul, în urma restructurării majore a business-ului. Google a primit o serie de întrebări interesante atunci când a expus maşina sa de tip Koala, un vehicul fără şofer, la muzeul din Austin.

02 sept. 2015, 06:33
ISTORICUL SIGLEI GOOGLE: Maşina Google care se conduce singură nu are nevoie de ştergătoare

ISTORICUL SIGLEI GOOGLE. Motorul de căutare trece prin schimbări importante.Noua siglă este prezentată succint pe blogul Google, într-o postare însoţită de un clip care face o trecere în revistă a schimbărilor prin care a trecut imaginea companiei de-a lungul timpului.

Schimbarea logo-ului este motivată de compania americană prin adaptarea la comportamentul utilizatorilor, care accesează frecvent motorul de căutare prin intermediul dispozitivelor mobile.

„Nu este prima oară când ne-am schimbat imaginea şi, probabil, nici ultima, dar considerăm că actualizarea de astăzi reflectă foarte bine toate modurile prin care Google lucrează pentru tine, prin Căutare, Hărţi, Chrome şi multe altele”, se arată în postarea companiei.

Pe de altă parte, Google a trecut la un alt nivel, maşina Google care se conduce singură fără ştergătoare ţinând prima pagină a ziarelor. Atunci când au fost întrebaţi dacă maşina are ştergătoarele de parbriz, un angajat Google a spus că „da, maşina are ştergătoare, dar nu pe parbriz”, scrie Noobz.ro.

Aceste ştergătoare se află pe senzori, care sunt de fapt „ochii maşinii”. Practic, maşina Google nu are ştergătoare de parbriz deoarece nu are nevoie de ele.

Informaţia furnizată de angajatul Google este cât se poate de logică, dacă stăm să o analizăm. Practic, scopul unei maşini autonome este să aibă autonomie din toate punctele de vedere. Asta înseamnă că nu are nevoie de un şofer care să conducă maşina, deci nu este nevoie nici de vizibilitate.

Află mai multe despre maşina fără şofer pe Noobz.ro.