Italia: Autorităţile anunţă descoperirea unei fraude fiscale uriaşe, estimată la 1,7 miliarde de euro

Garda financiară italiană a anunţat marţi că a desfiinţat un grup de întreprinderi suspectate de crearea unui sistem de facturi false pentru a realiza o fraudă fiscală a cărei sumă totală depăşeşte 1,7 miliarde de euro, relatează AFP.

21 oct. 2014, 15:30
Italia: Autorităţile anunţă descoperirea unei fraude fiscale uriaşe, estimată la 1,7 miliarde de euro

”Activitatea ilegală a provocat, de-a lungul anilor, pagube statului (…), a căror sumă totală depăşeşte 1,7 miliarde de euro”, se afirmă într-un comunicat al Gărzii financiare italiene.

Potrivit comunicatului, sistemul creat din 2001 de către doi antreprenori din Roma, Pierino Tulli şi Maurizio Ladaga, consta în facturi false emise de societăţi intermediare subcontractoare din diferite domenii.

Datorită facturilor false, sume importante de bani ajungeau în conturile unor societăţi create doar pentru a încasa sumele respective. Odată sumele respective încasate în numerar şi plasate apoi în San Marino şi în Luxemburg, societăţile erau declarate în faliment şi erau constituite altele noi, a explicat Garda financiară italiană.

În total, 62 de persoane sunt suspectate c-au participat la fraudă, în diferite grade.

Garda financiară italiană a plasat, de asemenea, sub sechestru bunuri în valoare de peste 100 milioane de euro, inclusiv circa o sută de bunuri imobiliare, două întreprinderi şi aproximativ o sută de conturi bancare, potrivit sursei.

Circa 70 de poliţişti au participat la operaţiuni de punere sub sechestru şi la percheziţii care au avut loc în mai multe regiuni din Italia, în cadrul anchetei conduse de Parchetul din Roma.