ITALIA: Fetiţă româncă, în PRAGUL MORŢII după ce medicii i-au GREŞIT diagnosticul

Situaţie cumplită pentru doi tineri părinţi români din Italia. Fetiţa lor, de doar câteva săptămâni, este la un pas de moarte din cauza unui diagnostic greşit pus de medicii italieni. Din păcate, şansele de supravieţuire ale copilului sunt minime.

23 feb. 2015, 13:27
ITALIA: Fetiţă româncă, în PRAGUL MORŢII după ce medicii i-au GREŞIT diagnosticul

Pentru Marina şi Constantin, un cuplu de români din Italia, coşmarul a început pe 16 februarie. Femeia a chemat salvarea si s-a dus cu micuţa de o lună şi jumătate la spitalul Maggiore din Bologna. Copila plângea, avea febra şi vomita, potrivit România TV.

„S-au uitat la ea doar, i-au luat temperatura, avea 37.6 pentru că îi scăzuse. Şi au spus că e o răceală. Şi de fapt, era meningită. Era meningită. Eu am înţeles, pentru că fetiţa plângea de durere”, povesteşte Marina, mam fetiţei care se zbate între viaţă şi moarte.

Medicii de la Urgenţă i-au spus că febra e de la o infecţie gastrointestinală sau respiratorie şi au trimis-o acasă.

Dar copilul se simţea tot mai rău, iar febra a ajuns la 40. Marina a luat un taxi şi şi-a dus fetiţa la alt spital. Micuţa a fost internată pe loc, cu diagnosticul de meningită infecţioasă. În câteva ore a intrat în comă. A trecut o săptămână de când a fost spitalizată, iar medicii spun că fetiţa are activitate cerebrală minimă, iar inima şi plămânii funcţionează cu ajutorul aparatelor.

Fetiţa este internată la secţia de pediatrie a Spitalului Sant Orsola. Starea ei este stabilă, dar foarte gravă, iar medicii nu au vrut să dea speranţe părinţilor, potrivit România TV.

Acesta este al doilea caz de meningită, în doar câteva zile, la Bologna. În urmă cu aproape 10 zile, o fetiţă de 9 luni a murit din cauza aceleiaşi boli, nediagnosticată la timp.