Italia, în alertă: Suspecţi terorişti SIRIENI au pătruns în Italia cu cărţi de identitate din ROMANIA

Autorităţile din regiunea italiană Puglia verifică posibila infiltrare a teroriştilor Statului Islamic printre imigranţi, după arestarea a patru sirieni ajunşi în Italia cu cărţi de identitate române, informează corrieresalentino.it.

19 feb. 2015, 15:36
Italia, în alertă: Suspecţi terorişti SIRIENI au pătruns în Italia cu cărţi de identitate din ROMANIA

Publicaţia italiană scrie că autorităţile au luat măsuri antiteroriste în Italia după descoperirea celor patru sirieni cu cărţi de identitate române. Cei patru sirieni au fost arestaţi duminică, în regiunea Puglia. De asemenea, a fost descoperit şi un cetăţean sirian cu un act de identitate ceh, informează publicaţia italiană.

Încă de anul trecut, strategii europeni avertizaseră că teroriştii din gruparea Stat Islamic în Siria şi Irak au multe canale de a se infiltra în Europa. Unul dintre cele mai accesibile este Marea Mediterană. Una dintre posibilităţi ar fi ca teroriştii să se infiltreze printre imigranţii care vin pe mare. Aceştia ar putea intra, practic, prin toate ţările europene riverane.

Citeşte şi ALERTĂ de terorism: Statul Islamic a intrat în TURCIA. Atacă misiuni diplomatice din Ankara şi Istanbul

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a lansat un apel la prudenţă şi la vigilenţă. „Deocamdată, nu s-a demonstrat nicio corelaţie între terorism şi imigraţie, dar nimic nu poate fi exclus”, a avertizat Alfano. El a cerut o intervenţie militară a Alianţei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, în Libia, pentru distrugerea poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici creştini.

La rândul său, ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, a anunţat că Italia este pregătită să participe cu 5.000 de militari la orice operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.