Italia: Noul preşedinte Sergio Mattarella lansează un apel la unitate contra terorismului

Noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a lansat sâmbătă un apel la unitate contra terorismului, cu ocazia vizitei la locul unuia dintre masacrele comise de naziști spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite AFP.

31 ian. 2015, 18:29
Italia: Noul preşedinte Sergio Mattarella lansează un apel la unitate contra terorismului

Noul preşedinte al Italiei, Sergio Mattarella, lansează un apel la unitate contra terorismului. La scurt timp după alegerea sa în funcția de șef al statului italian, Mattarella s-a deplasat cu automobilul său, un Fiat Panda de culoare gri, la Gropile Ardeatine (la sud de Roma), unde în martie 1944 au fost masacrați 335 de civili italieni, printre care și 75 de origine evreiască.

”Alianța dintre țări și popoare a știut să învingă ura nazistă, rasistă, antisemită și totalitară al cărei simbol dureros este acest loc. Aceeași unitate în Europa și în lume va ști să-i învingă pe cei care vor să ne bage într-o nouă eră a terorismului”, a declarat Sergio Mattarella. Vizita sa la Gropile Ardeatine a avut un caracter privat.

Sergio Mattarella a fost ales sâmbătă președinte al Republicii Italiene de către parlamentarii și reprezentanții regionali italieni.

Judecător la Curtea Constituțională, Mattarella, fost parlamentar timp de 25 de ani și de cinci ori ministru, a fost susținut de premierul Matteo Renzi, fiind ales abia în al patrulea tur de scrutin desfășurat în această săptămână, în primele trei tururi nefiind întrunit cvorumul necesar.

Noul președinte va depune jurământul săptămâna viitoare și îi va succeda lui Giorgio Napolitano (89 de ani), care a demisionat în cursul acestei luni.