Îţi aminteşti de fetiţa hrănită numai cu ceai şi pufuleţi? Florentina a împlinit 7 ani şi este de nerecunoscut

Florentina era adusă piele şi os acum 3 ani la Spitalul de Copii, având doar 5 kilograme la 4 ani, după ce a fost hrănită numai cu ceai şi pufuleţi. Acum este o fetiţă frumuşică şi scumpă foc. Copilul a împlinit 7 ani şi se bucură de o familie iubitoare.

16 ian. 2017, 07:39
Îţi aminteşti de fetiţa hrănită numai cu ceai şi pufuleţi? Florentina a împlinit 7 ani şi este de nerecunoscut

Fetița din Vaslui, care a ajuns în luna martie a anului 2014 la spital aproape în comă, suferind de o malnutriţie severă, după ce a fost hrănită doar cu ceai şi pufuleţi, este acum o fetiţă veselă şi sănătoasă, de care echipa medicală este profund ataşată.

„Astăzi, Flori împlineşte şapte ani. Micuţa care a crescut pe holurile Spitalului de Copii din Iaşi este acum o fetiţă frumoasă, deşteaptă şi sănătoasă. „La mulţi ani, draga mea! Ştii că eşti o fetiţă norocoasă şi îţi doresc ca norocul ăsta să te însoţească toată viaţa. Sper să ai parte numai de mo­mente fericite, aşa cum ştii că le oferi mereu celor care te înconjoară”, a precizat cel care a ajuta­t-o pe fetiţă încă de când a ajuns la spital, prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie, într-o postare pe Facebook de pe 14 ianuarie, ziua fetiţei.

Florentina a ajuns în februarie 2014 la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Vaslui, în stare extrem de gravă, medicii de acolo anunţând Poliţia şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vaslui, bănuind că este un caz de neglijenţă. Ulterior, fetiţa a ajuns în Secţia de Gas­troenterologie a Spitalului de Copii din Iaşi. Atunci, Florentina cân­tărea la vârsta de patru ani şi şapte luni doar cinci kilograme, cât un bebeluş de câteva luni, şi avea probleme neurologice şi motorii, nu putea vorbi, nu putea nici să meargă şi îşi susţinea capul cu greu. După ce a urmat tratamentul prescris de medici, a reuşit să ia în greutate, fiind îngrijită şi tratată corespunzător de echipa medicală.

„Cred că acum nu mai recunoașteți fetița din aceste imagini. Însă e tot ea, Flori. Cea care, în urmă cu aproape trei ani, venea la spitalul de copii pe jumătate paralizată și cu greutatea unui sugar. Pe atunci, nu credeam că voi ajunge să văd aceste fotografii. Flori e deja o mică domnișoară. Are aproape 7 ani. Și pentru toate clipele dificile prin care a trecut, soarta a răsplătit-o acum cu o familie de la care primește non-stop iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună „tata”, e acum un copil frumos, vesel, inteligent, energic”, scria anul trecut doctorul Marin Burlea.

Părinţii fetiţei, din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată, fiind hrănită doar cu ceai şi pu­fuleţi. Aceştia mai aveau şi alţi cinci copii, cu toţii trăiau cu 800 de lei pe lună, bani cumulaţi din alo­caţii şi ajutoare sociale. Anul trecut, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar în luna februarie tatăl acesteia şi-a dat acordul pentru adopţie, iar micuţa a fost adoptată de un medic din cadrul secţiei, de care fetiţa s-a ataşat în tot timpul petrecut în unitatea medicală. De asemenea, fetiţa, care în urmă cu trei ani nu putea să vorbească, acum spune poezii şi este un copil absolut normal.

Citeşte şi: Fetiţă de 2 ani, în comă alcoolică la spital după ce a mâncat pufuleţi îmbibaţi în alcool