Îţi RUPE SUFLETUL. Tatăl Aurei Ion face MĂRTURISIRI CUTREMURĂTOARE: Mi-a dat 24 de ani de fericire VIDEO

Au trecut aproape două săptămâni de la tragedia din Apuseni. S-au căutat vinovaţi, au căzut capete, multe întrebări au rămas fără răspuns, iar două familii sunt devastate de durere. Tatăl Aurei Ion nu-şi poate găsi liniştea şi face mărturisiri cutremurătoare.

02 feb. 2014, 15:19

„Nu aş vrea să treacă niciun părinte prin ce am trecut noi. Auricuţa mea mi-a dat 24 de ani de fericire. Aproape 24 de ani de fericire. Era fantastică. O mână de om fantastică. Fetiţa asta nu mi-a făcut niciodată neplăceri sau necazuri. A fost un copil rar pentru mine. E puţin spus erou. Copilul ăsta a fost eroul meu”, a spus tatăl Aurei.

„Să nu le fie ruşine să se uite în oglindă. Asta le spuneam: Să nu vă fie ruşine să vă uitaţi în oglindă. Şi uite rezultatul: copiii mei sunt eroi. Aş fi preferat să fie lângă mine, nu eroi. Să ajute oamenii, să-i educe pe alţii la rândul lor. Nu eroi”, a mai spus părintele îndurerat.

Vezi şi Ultimele imagini cu Aura Ion, studenta moartă în accidentul aviatic din Apuseni VIDEO

Tatăl Aurei, împietrit de durere, cere ca fiicei sale să i se facă dreptate, iar cei vinovaţi să plătească.

„Durerea mea se va uşura când cei vinovaţi vor răspunde. Şi trebuie să răspundă. Ţara asta nu poate să fie o ţară de eroi şi fără vinovaţi. Nu am să-i las. Pe cei vinovaţi nu am să-i las. Am să lupt cât am să pot, cu toate puterile pe care le am. Sunt sigur că armata mă va susţine. Sunt sigur că armata nu va lăsa să fie asasinat un sublocotenent al ei. A fost asasinată fata mea, lăsată cu bună ştiinţă acolo”, mărturiseşte tatăl Aurei, care blesteamă cu lacrimi în ochi pe cei care i-au luat copilul.

Atât le-aş dori şi i-aş blestema pe cei răspunzători: să stea şase ore acolo în pădure. aşa..nerăniţi, ne nimic. să vadă ce a trăit copilul meu şi prin ce a trecut copilul meu, a mai spus tatăl studentei.

Citeşte şi: Familia Aurei Ion vrea să dea STATUL ROMÂN în JUDECATĂ VIDEO

Cu toate că este nemulţumit de reacţia lentă a autorităţilor, bărbatul susţine că le mulţumeşte că nu i-au răpit speranţa. Ştiam că nu se poate să nu îmi salveze copilul. Ea să se ducă să salveze pe alţii şi să nu fie salvată? Nu am crezut să dureze atâtea ore. Cred că autorităţile s-au relaxat pentru că au auzit că sunt doctori. Şi ăştia nu sunt importanţi. Dacă erau profesori, îi prindea dimineaţa. Pentru ei, oamenii ăştia nu contează„, a mai spus părintele pentru AccesDirect.

Tatăl Aurei susţine că tânăra a iubit enorm atât medicina, cât şi Armata.

„Fata asta a iubit atât de mult armata şi doctorii. Păcat că i-a plăcut haina militară. Doamne, cât o călca, cât o aranja, pălărioara ei. Era mândră! Şi nu îi plăcea celebritatea. Se pitea, nu voia să se vorbească de ea. Era de o modestie rară. Din banii pe care îi lua, le lua la fraţii ei ce nu aveau. Dintr-o pensie de 350 de lei a soţiei şi din salariul meu, cam greu să ţii trei copii în şcoală şi să le asiguri ce le trebuie. Ea sarmana ne ajută cu tot ce avea. Ea nu-şi lua nici pachet la ea. A fost o fată rară, care nu merita, care nu merita ce s-a întâmplat”, a mai spus Valentin Ion.

Citeşte şi: AURA ION, clipe cumplite în avionul groazei. Ultimele cuvinte ale studentei: „Radu…”

AURA ION A MURIT DE FRIG

Aurelia Ion a fost înmormântată la Cimitirul Ghencea 3 Militar. Aura a fost înmormântată ca locotenent, cu onoruri militare, la o vârstă la care viaţa ei abia începea. Potrivit primelor informaţii, studenta ar fi murit din cauza traumatismelor suferite şi din cauza şocului hipotermic în care a intrat. Medicii care au ajuns primii la locul accidentului au spus că temperatura corpului ei ajunsese la 18 grade. 

Vineri, la o zi de la funeraliile fetei, fratele acesteia, Alexandru Ion, a explicat că, potrivit certificatului de înbălsămare, Aurelia a murit de frig. „Pe certificatul de îmbălsămare scrie că îngheţul a fost cauza decesului„, a declarat la România TV Alexandru Ion. 

CITEŞTE ŞI: Mărturisiri emoţionante despre Aurelia Ion. Diriginta ei vorbeşte pentru prima dată după tragedie

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, potrivit MApN.

Studenta rezidentă Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa, în seara zilei de 20 ianuarie, în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.