IUBIRILE TUMULTOASE ale femeilor-politician GALERIE FOTO

Unele femei politician franceze au o viață sentimentală la fel de tumultoasă ca şi cea a colegilor lor, numai că ele sunt mai discrete. Ştiu totuși să-și apere viața privată cu o eficiență care lipsește de multe ori bărbaţilor din politică, politicienilor, începând cu președintele Francois Hollande, notează luni ziarul spaniol ABC, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 19:17

Segolene Royal

Cu mult înainte ca Francois Hollande să plece din patul conjugal pe care îl împărţea cu Segolene Royal, ea avusese o relație cu un alt bărbat, ceea ce a suscitat multe comentarii în Partidul Socialist privind libertatea sentimentală a mamei celor patru copii ai celui care era pe atunci secretar general al PS.

Segolene Royal a pus capăt acestei relații înainte să se afle despre aventura lui Hollande cu Valérie Trierweiler. Royal, președinta regiunii Poitou-Charantes, a glumit de multe ori pe seama unei posibile cereri în căsătorie din partea actualului președinte al Republicii, care se lasă așteptată, scrie Agerpres, citând cotidianul spaniol ABC.

Citeşte şi GAFĂ la TV: Valerie Trierweiler a ajuns „ROTTWEILER” în gura unei jurnaliste din Gabon

Și totuși a respins multe alte cereri în căsătorie, susțin biografii lui Segolene care a trăit o lungă poveste de dragoste alături de regretatul actor Patrick Dewaere. Segolene Royal l-a refuzat pe Dewaere, iar mai târziu a respins cererile insistente ale unui om de afaceri care suspina după ea. După ruptura lui Hollande cu Trierweiler, Segolene speră ca tatăl copiilor ei, care are acum o nouă amantă, pe actriţa Julie Gayet, să o coopteze în noul său guvern.

Marine Le Pen

O altă femeie politician ambițioasă, Marine Le Pen, s-a căsătorit cu un lider de extremă-dreapta, tatăl celor trei copii ai săi. După divorț s-a recăsătorit cu un alt lider de extremă-dreapta, dar a divorțat și de acesta. După divorț s-a lăsat purtată de plăcerile vieții nocturne, până când a întâlnit un nou partener stabil cu care menține o relație, pe care amândoi o doresc discretă pentru a-și păstra fiecare o oarecare libertate.

Christiane Taubira

Divorțată și mamă a patru copii, Christiane Taubira, ministrul justiției, este o altă femeie politician cu viață sentimentală tumultoasă. La câteva săptămâni după ce a fost numită ministru, s-a aflat că partenerul ei de viață ocupă un post însemnat Ministerul Justiției.

Taubira a respins imediat posibilele aluzii că numirea ei ar fi fost favorizată de relația sa cu persoana în cauză. Legislația franceză îi permite să-și apere viața privată, dar nu este un secret pentru nimeni că Taubira a fost implicată în multe aventuri sentimentale înainte și după divorț.

Rachida Dati

Rachida Dati, fost ministru al justiției în guvernul lui Sarkozy, este mama unei fetițe de cinci ani, Zora. Rachida i-a intentat de mulți ani un proces de parternitate unui om de afaceri cu care a avut o relație pasională. Totuși, presupusul tată refuză să-și recunoască paternitatea.

În opinia sa, Dati a avut și alte relații, lucru pe care ea nu l-a negat niciodată, precum relația cu un actor mai mult sau mai puțin cunoscut. Dar acum preferă să-și apere viața privată, în concordanță cu actualul ei post de primar conservator al arondismentului VII al Parisului.

Aurélie Filippetti,

Actualul ministru al Culturii se declară o femeie liberă și modernă. Mamă a unei adolescente de 16 ani, Filippetti este poate singura politiciană care s-a certat public cu fostul partener, acuzându-l de violență conjugală. După terminarea relației, ea a publicat o carte în care relatează întâlnirile extraconjugale dintre o tânără cu un viitor politic strălucit și un bărbat căsătorit.

Criticii au întrezărit unele nuanțe autobiografice, însă doamna ministru are acum o viață sentimentală stabilă, alături de un om de afaceri. În trecut a fost curtată asiduu de Dominique Strauss-Kahn ale cărui avansuri le-a respins însă ferm.

Christine Lagarde

Christine Lagarde, actuala președintă a Fondului Monetar Internațional (FMI), fost ministru al Economiei și Finanțelor (2007 — 2011), este mamă a doi copii și a fost căsătorită cu Wilfred Lagarde până când el sau ea și-au găsit adevărata dragoste în afara patului conjugal. După divorț, Christine a început o relație cu un om de afaceri din Marseille.

Instalată profesional la Washington și cu o agendă de lucru foarte agitat, fosta înotătoare de performanță nu poate veni atât de des pe cât și-ar dori la Marseille sau la Paris. Între timp, ea se consolează cu distracțiile pe care i le oferă viața la Washington, încheie ABC.