Iubitorii de animale sunt indignaţi. Ursul Baloo a fost împuşcat mortal la Grădina Zoologică

Un urs pe nume Baloo a fost împușcat în timp ce încerca să scape din noua sa grădină zoologică din Slovacia, provocând indignare în rândul iubitorilor la animale.

31 iul. 2016, 13:16
Iubitorii de animale sunt indignaţi. Ursul Baloo a fost împuşcat mortal la Grădina Zoologică

În vârstă de șase ani, ursul brun, numit după celebrul personaj din cartea clasică pentru copii a lui Rudyard Kipling, Cartea Junglei, și imortalizat într-un lungmetraj animat cu același titlu produs de Walt Disney, a fost ucis după ce a scăpat din perimetrul ce-i fusese destinat și încerca să se urce într-un copac din apropiere.

Citeşte şi Ursul care a atacat un bărbat din Braşov a fost împuşcat

Era posibil să încerce să fugă din nou„, a declarat o purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice din Bojnice, din centrul Slovaciei. „Siguranța oamenilor este o prioritate„, a adăugat o purtătoare de cuvânt a Ministerul Mediului.

Baloo fusese transferat la Bojnice de la o grădină zoologică din Tabor, din Cehia, cu doar o lună înainte. Angajații acesteia insistă că Baloo nu a fost niciodată agresiv.

Se estimează că între 600 și 800 de urși bruni trăiesc sub strictă protecție în sălbăticie, în păduri și zonele muntoase ale Slovaciei.