Iubitorii pokerului pot juca o etapă WPT în România

România găzduieşte o primă fază a unui turneu de poker internaţional, cu un fond de premii de minim 200.000 EUR şi cu o taxă de intrare de doar 340 EUR la Cluj Napoca, în acest weekend.

RomaniaTV.net
23 feb. 2015, 14:22
Iubitorii pokerului pot juca o etapă WPT în România

World Poker Tour (WPT ) este al doilea cel mai cunoscut circuit de turnee de poker la nivel mondial după WSOP. Cu o istorie ce a început în 2002, sute de turnee organizate pe toate continentele şi un show TV transmis în peste 150 de ţări, WPT a contribuit la nivel global la dezvoltarea şi popularizarea pokerului.

Ne bucurăm că putem să aducem aproape de iubitorii pokerului din România un nume precum World Poker Tour şi să oferim practic şansa de a juca un turneu de poker cu un fond de premii de minim 200.000 EUR, cu numai 340 EUR. Suntem parteneri cu organizatorii din Austria şi ne dorim să ajungem la acelaşi nivel şi în România cât de curând, deşi piaţa este mult mai mică la noi„, a declarat Dan Semenescu, co-proprietarul Royal Poker Club din Cluj-Napoca, unde se va desfăşura sâmbătă prima zi a turneului WPT Warmup, care va fi continuat la Viena. 10% din jucătorii care se vor înscrie la Cluj vor avea deja un câştig de 800 EUR şi vor merge la Viena, pe 8 martie, pentru finala turneului WPT Warmup şi pentru WPT Naţional Viena.

România a găzduit în 2010 o ediţie WPT la Bucureşti care s-a bucurat de un succes imens şi la care au participat jucători de pe toate continentele, timp de o săptămâna. Turneul a avut atunci o taxă de intrare de 3.300 EUR şi a fost câştigat de un jucător din Franţa, Guillaume Darcourt. Organizatorii s-au declarat la acea vreme foarte mulţumiţi şi impresionaţi de România, având planuri mari. „Acesta este doar începutul. Totul va deveni din ce în ce mai mare. Cred că România va deveni o forţă în poker în anii care vor urma„, declarase la acea vreme Warren Lush, din partea organizatorilor.

Legislaţia nefavorabilă a făcut însă imposibilă repetarea evenimentului, în timp ce în alte ţări precum Austria, Cehia şi mai nou Muntenegru, turneele deveneau din ce în ce mai mari şi mai populare, atrăgând mii de jucători din întreaga lume.

Odată cu adoptarea la finalul anului trecut a unei noi legislaţii în domeniul jocurilor de noroc, sperăm să putem relua proiectele pentru care ne luptăm de atâţia ani şi să reuşim să aducem în România nume precum WPT, EPT, WSOP Europa sau Eureka Poker Tour. În ultimii ani a existat interes crescut din străinătate pentru organizarea de astfel de evenimente în România, datorită pieţei de la noi, însă organizatorii au fost nevoiţi să meargă în Bulgaria, Austria sau Cehia pentru că ţara noastră era în urmă cu legislaţia. De pe urma acestor evenimente beneficiază o mulţime de categorii de agenţi economici, de la cei din media şi marketing până la HORECA şi furnizorii de servicii. E dureros când vedem că la Praga se organizează evenimente de poker la care participă 2.000 oameni, iar noi eram evitaţi pentru că nu aveam o lege similară cu celelalte ţări din UE. Acum s-au mai îndreptat din lucruri, avem o lege similară cu ţările din Vest şi putem privi cu speranţă spre viitor„, a declarat Sorin Constantinescu, partenerul
local al WPT din 2010.

Jucătorii care doresc să participe la prima etapă de la Cluj, fie vor trebui să plătească taxa de intrare de 340 EUR, fie se vor putea califica prin turnee de calificare care încep de la 50 RON, după cum aflăm de pe pagina de Facebook Royal Poker Club.