IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Află în ce mănăstire s-a ascuns

Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă după patru zile, într-un tren care se îndrepta dinspre Suceava spre Capitală. Adolescenta ar fi spus de mai multe ori că vrea să se călugărească, fiind apropiată de religie, în perioada în care a fost dispărută fiind vehiculată informaţia că ea s-ar aflat la o mănăstire.

16 feb. 2014, 09:32
IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Află în ce mănăstire s-a ascuns

Iulia Ionescu s-a aflat în judeţul Suceava, la mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, potrivit libertatea.ro.

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Ce le-a spus părinţilor la patru zile de la dispariţie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că nicio mănăstrire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, referitor la dispariţia adolescentei Iulia Ionescu, de 15 ani, din Bucureşti, care ar fi vrut să se călugărească.

Anchetă de amploare a Patriarhiei Române după găsirea Iuliei Ionescu

„Intrarea în monahism se poate face numai după 18 ani. Aceasta presupune un examen mai complex care vizează în principal vocaţia, dar şi un test pishologic şi multe altele”, a explicat Constantin Stoica. El a mai arătat că, dacă un minor cere găzduire la o mănăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

Un martor, despre eleva dispărută: S-a urcat într-un autocar însoţită de două persoane

Eleva în vârstă de 15 ani a dispărut miercuri, în drum spre liceul la care învată, Colegiul „Sfântul Sava”. Poliţia Capitalei a organizat, în premieră, o celulă de criză. Fata a fost căutată în spitalele şi mănăstirile din jurul Capitalei, însă nici urmă de ea. Surse din anchetă au spus că tânăra ar fi lăsat mamei un bilet în care i-a spus că vrea să se călugărească.

Citeşte şi Declaraţiile TATĂLUI IULIEI IONESCU după ce fiica sa a fost găsită: Bucuria mea este mare