Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Ponta, a fost adus marți cu mandat la DNA - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat.

17 feb. 2015, 09:54
Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Iulian Herțanu ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, au declarat, marți, pentru Agerpres, surse judiciare.

Înaintea lui Herţanu a fost adus fostul consilier județean Mihai Coman. Acesta a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, potrivit Agerpres.

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marți, la DNA Ploiești, în acest dosar.

Un număr de 14 percheziţii au loc, marţi dimineaţa, în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele familiei lui Victor Ponta, informează România TV. În cauză sunt vizate suspiciuni de fraudare cu fonduri europene. Potrivit unor surse judiciare cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic.

PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele FAMILIEI lui Victor Ponta. Reacţia premierului