Iurie Leancă: Aderarea Republicii Moldova la UE este punctul final al parcursului nostru european

Aderarea ca membru cu drepturi depline la Uniunea Europeană este punctul final al parcursului nostru european, a declarat miercuri premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, în şedinţa parlamentului în cadrul căreia urmează să fie ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

02 iul. 2014, 09:27
Iurie Leancă: Aderarea Republicii Moldova la UE este punctul final al parcursului nostru european

„Asocierea Moldovei la Uniunea Europeană s-a produs! În istoria tânărului nostru stat, acesta este un punct serios de cotitură – poate cel mai important de la declararea Independenţei încoace”, a declarat Leancă.

Rusia AVERTIZEAZĂ Moldova, Ucraina şi Georgia. Acordul cu UE va avea CONSECINŢE GRAVE

„Acordul de Asociere este un document ambiţios, care ne oferă asociere politică şi integrare economică, şi care aduce procesul de integrare europeană a ţării noastre la un nivel net superior şi fără precedent”, a adăugat el.

Toate prevederile Acordului corespund pe deplin înţelegerilor pe care le are statul nostru cu ţările din CSI, inclusiv referitor la libertatea comerţului şi a circulaţiei, a precizat premierul moldovean. „Nimic din acest document nu aduce atingere statutului nostru constituţional de neutralitate. Este un acord care, prioritar, se concentrează pe susţinerea reformelor-cheie şi pe dezvoltarea şi creşterea economică, precum şi pe cooperarea în circa 25 de sectoare. Energia, transportul, mediul, industria sau educaţia sunt doar câteva dintre ele”, a subliniat premierul Republicii Moldova.

ZI ISTORICĂ: Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

Maria Postoico, lidera grupului parlamentar al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a declarat că deputaţii comunişti „nu vor adresa întrebări şi nu vor aştepta răspunsuri”.