Ivan spune că sunt „şanse mici” ca Ponta să candideze la şefia PSD, la Congresul din martie

Eurodeputatul social-democrat Cătălin Ivan a declarat vineri că, în opinia sa, sunt "şanse mici" ca Victor Ponta să candideze din nou, pentru şefia partidului, la Congresul PSD din luna martie a anului viitor.

RomaniaTV.net
05 dec. 2014, 10:37
Ivan spune că sunt „şanse mici” ca Ponta să candideze la şefia PSD, la Congresul din martie

„Din câte îl ştiu pe domnul Victor Ponta, şi îl ştiu de foarte-foarte mulţi ani, sunt convins că sunt şanse mici să candideze în martie. Dar şi acum, şi-a depus mandatul la Comitetul Executiv. Noi am insistat să rămână în fruntea partidului până la Congres, noi am votat în unanimitate să rămână premier, pentru că sunt foarte multe lucruri pe care le-am promis românilor şi trebuie să ne ţinem de cuvânt. Cunoscându-l, sunt convins că ia în calcul şi varianta de a nu candida. Nu ştiu planurile lui Victor Ponta”, a spus Cătălin Ivan, întrebat fiind, la RFI, dacă l-ar dori pe Victor Ponta în continuare în fruntea PSD.

Acesta a ţinut să precizeze că, în opinia sa, Victor Ponta nu a pierdut alegerile prezidenţiale „singur” şi că înfrângerea suferită de PSD nu ar trebui „personalizată”.

„Domnul Ponta nu le-a pierdut singur (alegerile prezidenţiale – n.r). E cel mai simplu, e facil să personalizezi o înfrângere şi să arăţi către candidat, numai că nu candidatul este cel care gândeşte paşii strategici. Nu candidatul ia deciziile cele mai importante într-o campanie, pentru că nici nu are când. (…) Candidatul trebuie să facă muncă electorală. Alţii sunt cei care gândesc fiecare pas al campaniei electorale şi sunt convins că vom avea o analiză foarte serioasă în partid şi pe tema felului în care a fost condusă această campanie electorală”, a mai spus Ivan.