Ivanka, criticată pentru „nepotism”. A ocupat un post în administraţia prezidenţială a tatălui său

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a devenit unul dintre liderii ce critică rolul pe care îl are Ivanka Trump în cadrul Administraţiei Donald Trump, ce a culminat cu vizita sa în Berlin ca parte a summitului W20 despre emanciparea femeilor, informează The Independent.

03 mai 2017, 06:04
Ivanka, criticată pentru „nepotism”. A ocupat un post în administraţia prezidenţială a tatălui său

Potrivit unui ziar german, citat de The Independent, Sigmar Gabriel a descris rolul consultativ al ficei preşedinteleui american drept ”nepotism”.

”Mereu mă deranjează atunci când membrii unei familii care nu au fost aleşi de cetăţeni, devin brusc reprezentanţi oficiali de stat”, a declarat ministrul german.

”Pentru mine există lucruri care sunt ciudate, de exemplu vizita fiicei sale (este vorba de Ivanka Trump, not.red) care a fost privită ca un eveniment mondial, în vreme ce amestecul politicii cu familia şi afacerile ne aduc în schimb aminte de nepotism şi acest lucru ar fi inimaginabil în acest caz”, a adăugat acesta.

 Nu este pentru prima dată când Donald Trump întâmpină acuzaţii de nepotism.

În luna martie, Norman Eisen, consilierul de etică al lui Barack Obama, a declarat că numirea în funcţia de consilier al preşedintelui american, Donald Trump, a fiicei sale, Ivanka, reprezintă o încălcare a legilor nepotismului, care interizce de regulă unui oficial federal, inclusiv unui membru al Congresului, numirea, promovarea, recomandarea unui „membru al familiei” pe perioada în care oficialul îşi exercită autoritatea în funcţia în care a fost numit.