Izvoarele minerale din staţiunea Băile Olăneşti au redevenit funcţionale

Staţiunea Băile Olăneşti reintră în normalitate, izvoarele medicale nefiind afectate de aluviunile aduse de râul Olăneşti, în cursul zilei de luni, a declarat primarul Sorin Vasilache.

01 aug. 2014, 08:25
Izvoarele minerale din staţiunea Băile Olăneşti au redevenit funcţionale

Turiştii pot veni fără probleme în staţiunea noastră. S-a reuşit în timp record împreună cu cei de la ISU de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipe ale primăriei, îndepărtarea urmelor dezastrului care s-a abătut asupra staţiunii noastre. Am vorbit cu administratorii Olăneşti SA şi am primit informaţia că toate izvoarele medicale sunt funcţionabile. Şi asta e un fapt încurajator. Viaţa reintră în normal şi să sperăm că urmele potopului vor dispărea cât de curând. Debitul râului este în continuă scădere. Vom evalua pagubele şi să vedem cum le vom acoperi„, a declarat primarul Sorin Vasilache, potrivit Agerpres.

Grupul central izvoare din staţiunea Băile Olăneşti, însemnând şapte izvoare medicale minerale, a fost inundat de o viitură care a afectat toată staţiunea Băile Olăneşti.

Viitura de pe râul Olăneşti a afectat şi aleea de cură balneară şi izvoarele medicale de la grupul central. Astfel izvoarele 8, 9, 10, 11, 12, 13 şi 14 au fost inundate, iar pe aleea de acces aluviunile aduse de ape depăşesc un metru. Va trebui să facem nu doar curăţenie, ci şi o examinare din punct de vedere medical a apelor care curg prin aceste izvoare„, declara marţi directorul Olăneşti SA, Liliana Uţă.

Staţiunea Băile Olăneşti a fost inundată marţi după-amiază de râul Olăneşti, care a ieşit din matcă şi a măturat toată zona centrală. Acelaşi râu a inundat ulterior comunele Păuşeşti, Măglaşi şi Vlădeşti, în ultimul caz patru locuinţe aflate la marginea apei fiind complet rase de furia apelor.

Tot marţi mai multe obiective industriale de pe platforma Râureni, CET Govora, Oltchim şi Uzina Mecanică, au fost afectate de inundaţii, iar mai multe hale unde erau depozitate produse finite au fost inundate de apele scurse de pe versanţii din zonă.