JAF ARMAT la o bancă din Arad. Banii au fost găsiţi într-o ghenă, un bărbat a fost dus la audieri UPDATE

Un jaf armat a avut loc joi dimineaţă, în jurul orei 11:00, la o bancă din Arad. Un bărbat mascat a reușit să fugă cu o sumă de bani din sucursală.

29 sept. 2016, 09:33

UPDATE: Un bărbat care corespunde semnalmentelor fizice ale suspectului căutat în cazul jafului de la o sucursală bancară din Arad a fost dus la audieri joi seară. Pentru moment, bărbatul nu are calitatea de suspect, cu toate că acesta corespunde semnalmentelor fizice ale celui care a intrat în sucursala bancară mascat cu o cagulă şi având asupra sa un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie. Bărbatul neagă că ar avea vreo implicare în acest caz.

„Este vorba despre un bărbat audiat în legătură cu acest caz, care nu are calitate de suspect”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ, Lorena Pîrvulescu.

Poliţiştii au analizat, joi seară, imagini susprinse de camerele de supraveghere ale băncii şi altele amplasate în cartierul Micălaca, unde se află sucursala bancară jefuită, încercând să identifice atacatorul. Acesta are aproximativ 175 centimetri înălţime şi între 55 şi 60 de kilograme.

UPDATE: Poliţiştii au găsit, în urmă cu puţin timp, banii furaţi de la sucursala băncii din Arad, aruncaţi la o ghenă de gunoi din vecinătate, tot acolo fiind găsite şi o pereche de mănuşi, o cagulă şi pistolul care s-a dovedit a fi de jucărie, transmite MEDIAFAX.

Reprezentanţii IPJ Arad au declarat că în rucsac se afla suma de 86.000 lei. Tot în ghena de gunoi au fost găsite o pereche de mănuşi, cagula şi pistolul, folosit la jaf, care s-a dovedit a fi de jucărie. Poliţiştii încă îl caută pe autorul jafului. 

„La mai puţin de 200 de metri de unitatea bancară în care a fost sesizată tâlhăria, a fost depistat un ruscac în care se afla suma de 86.000 lei, o pereche de mănuşi, o cagulă precum şi pistolul, care s-a dovedit a fi de jucărie. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru a-l depista, în cel mai scurt timp, pe cel bănuit de comiterea faptei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, inspector Lorena Pîrvuelscu.

ncidentul a avut loc la o bancă din cartierul Micălaca din Arad, unde un bărbat a intrat având o cagulă pe faţă şi ţinând în mână un pistol, potrivit martorilor.

În bancă se aflau un client şi o angajată de la casierie care au fost ameninţaţi cu arma. Agresorul i-a cerut casieriţei să-i dea banii pe care îi avea, iar când aceasta a scos mai multe teancuri, clientul a încercat să-l imobilizeze pe bărbat.

El a îndreptat pistolul către client, însă s-a speriat şi a luat doar o parte din teancuri, ieşind imediat din bancă şi fugind printre blocuri.

Jaful a fost anunţat la 112, iar poliţiştii fac cercetări în sediul bancar, în timp ce un echipaj a pornit în urmărirea suspectului pe străzile din cartier.

Până în acest moment, poliţiştii nu pot spune dacă bărbatul a folosit o armă reală şi nu pot preciza nici suma cu care acesta a fugit.