Jaf de proporţii în pădurile Bucovinei. Hoţii simulează dezastre pentru a fura lemnul VIDEO

Hoţii de lemne au inventat o metodă uluitoare pentru a fura sute de arbori. Ei au smuls efectiv copacii din pământ pentru a simula un dezastru natural, informează România TV.

19 mai 2017, 13:49
Jaf de proporţii în pădurile Bucovinei. Hoţii simulează dezastre pentru a fura lemnul VIDEO

Peste o sută de brazi maturi au fost scoşi din rădăcină cu utilajele de indivizi care au vrut astfel să simuleze pagubele create de o furtună. Totul s-a întâmplat într-o pădure privată din zona Falcău.

Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor în urma unui telefon anonim. Inspectorii de la Garda Forestieră Suceava au mers la faţa locului şi au filmat dezastrul lăsat în urmă de hoţi. Cel puţin două hectare de pădure de brad au fost complet distruse. Iar imaginile filmate din dronă sunt de-a dreptul şocante.

Garda Forestieră a cerut ajutorul poliţiei, care a deschis un dosar penal şi încearcă acum să-i găsească pe hoţi. Inspectorii forestieri spun că nu e prima oară când au de-a face cu aşa ceva. Mai mulţi silvicultori şi angajaţi ai unei firme private au fost trimişi recent în judecată după ce au scos arborii din rădăcină folosind diferite utilaje.

Cazul cu pricina a avut loc la Vatra Dornei.

Citeşte şi Scenariu de film pentru prinderea hoţilor de lemne. Ofiţeri sub acoperire, INFILTRAŢI în mafia lemnului