Jaf la o biserică românească din SUA înainte de Crăciun. S-au furat cadourile pentru copiii nevoiaşi

O biserică românească din Carolina de Nord a fost jefuită chiar înainte de Crăciun. Hoţul a furat cadourile pe care preotul le-a strâns pentru copiii nevoiaşi. Paguba se ridică la câteva mii de dolari.

RomaniaTV.net
22 dec. 2015, 11:06
Jaf la o biserică românească din SUA înainte de Crăciun. S-au furat cadourile pentru copiii nevoiaşi

Darurile furate au fost strânse de preotul român Daniel, din oraşul american Durham, şi depozitate până la Crăciun în spatele altarului de la Biserica Episcopală Saint Joseph, unde au loc slujbele parohiei româneşti. Însă, în cursul nopţii, hoţii au forţat intrarea în lăcaşul de cult şi le-au furat. Au luat şi banii găsiţi în cutia milei, dar era vorba de o sumă infimă. Mai mult, au distrus toate uşile din biserică, unele vechi de 100 de ani.

În ciuda jafului, copiii care nu au prea multe motive de bucurie de Crăciun vor vedea că Moşul există. Pentru că vestea furtului de cadouri i-a făcut pe credincioşii din parohia preotului Daniel să se mobilizeze şi să strângă din nou cadouri.

Poliţia îi caută în prezent pe hoţi, dar nu are nicio pistă solidă. Între timp, biserica strânge donaţii pentru a repara daunele.

Preoţii ca slujesc în lăcaşul de cult au subliniat că biserica îi ajută pe toţi cei care au nevoie, mai ales în perioada sărbătorilor, şi că nu înţeleg de ce cineva ar alege să fure în loc să ceară ajutor.