Jale în localurile de la mare. Ce au descoperit inspectorii de sănătate publică

Trei restaurante, un fast food, o pizzerie și un bufet de pe Litoral au fost sancționate de inspectorii ANSVSA cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

RomaniaTV.net
29 iul. 2017, 16:57
Jale în localurile de la mare. Ce au descoperit inspectorii de sănătate publică

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfășurat vineri activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare, în urma cărora trei restaurante, un fast food, o pizzerie și un bufet au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Conform unui comunicat, au fost verificate 30 de unități, localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.