Jamie Oliver declară război zahărului şi cere taxarea băuturilor răcoritoare îndulcite VIDEO

La zece ani dupa ce a declansat campania sa pentru mancare sanatoasa in scoli, cunoscutul bucatar britanic Jamie Oliver declara razboi zaharului, mai ales bauturilor ce contin zahar.

01 sept. 2015, 07:46
Jamie Oliver declară război zahărului şi cere taxarea băuturilor răcoritoare îndulcite VIDEO

Jamie Oliver cere introducerea unei suprataxe de 20 de pence pentru toate bauturile fara alcool in care se adauga zahar. Bucatarul spune ca s-ar strange astfel pana la 1 miliard de lire pe an, bani ce ar putea fi folositi in sistemul de sanatate si in scoli pentru combaterea obezitatii si altor boli legate de diete nesanatoase, potrivit The Guardian.

Citeşte şi Daciana Sârbu s-a alăturat campaniei lui Jamie Oliver: „Sprijin lupta pentru educaţia alimentară”

Oliver, care va prezenta saptamana aceasta un documentar televizat in care se va intalni cu persoane ce sufera de diabet si au suferit amputatii din cauza bolii, spune ca a facut lobby pe langa premierul David Cameron pentru a introduce „taxa pe zahar”, o masura respinsa pana acum de guvern. Totusi, patronatul britanic de profil, Federatia din Domeniul Alimentar si al Bauturilor au criticat initiativa, argumentand ca bauturile ne-alcoolice nu sunt cea mai mare sursa de calorii pentru copii. Federatia a spus si ca in Marea Britanie consumul de zahar este pe un trend descrescator.

Citeşte şi Cum arată soţia cunoscutului bucătar JAMIE OLIVER, femeia pe care o iubeşte de la 18 ani

In documentarul prezentat de Jamie Oliver sunt imagini socante, cu medici ce trebuie sa scoata dintii distrusi de zahar ai unor copii sau sa amputeze membre ale unor bolnavi ce sufera de diabet. Imaginile de mai jos au un puternic impact emotional.