Jandarmeria: 70 de persoane au ajuns la spital, după violenţele din Piaţa Victoriei. Care este starea răniţilor

Peste 450 de persoane, dintre care 35 de jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma violenţelor care s-au produs, vineri seară, la mitingul din Piaţa Victoriei, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a vizitat sâmbătă pe cei cinci răniţi în urma violenţelor din Piaţa Victoriei care sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală, ea spunând că toate cele cinci persoane, inclusiv femeia jandarm care a fost bătută, sunt într-o stare bună.

11 aug. 2018, 07:55
Jandarmeria: 70 de persoane au ajuns la spital, după violenţele din Piaţa Victoriei. Care este starea răniţilor

Potrivit acestuia, 70 dintre cele 452 de persoane au fost transportate la spital, iar 11 dintre ele sunt jandarmi.

Ministrul Sănătăţii: Femeia jandarm este bine, nu are factură la coloană. Nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a vizitat pe cei cinci răniţi în urma violenţelor din Piaţa Victoriei care sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală, ea spunând că starea acestora este bună: „Sunt bine, atât cât pot fi dupa un moment de un asemenea şoc. Nu sunt internaţi la terapie-intensivă, comunică, sunt bine, iar trei dintre ei ar putea fi externaţi maâine, dar este mai bine să mai rămână”.

Între cele cinci persoane rănite în Piaţa Victoriei se află şi cei trei jandarmi loviţi, inclusiv femeia jandarm care a fost bătută şi care nu are fractură de coloană. „Nu, nu are coloana ruptă, este bine, s-a ridicat din pat, a vorbit, aşteaptă să meargă la serviciu. (…Are un hematom”, a afirmat Pintea.

Alături de cei trei jandarmi, sunt internaţi şi o tânără de 29 de ani care are o plagă la picior şi un bărbat de 37 de ani care a avut un proiectil în picior pe care şi l-a extras singur, ambii fiind bine, potrivit ministrului.

Sorina Pintea a mai spus că vineri noapte a ţinut legătura cu toate serviciile de urgenţă implicate şi că au fost pregătite inclusiv spitalele din Capitală care asigură urgenţele şi unde au fost chemaţi medici de acasă.

„Medicii şi-au făcut treaba foarte bine şi este foarte important că au fost lăsaţi să intre în mulţime şi să acorde primul ajutor”, a adăugat Pintea.

Spitalul Universitar: 19 participanţi la miting au necesitat îngrijiri, unul a fost supus unei intervenţii chirurgicale

Spitalul Universitar Bucureşti a informat sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că 19 persoane care au participat la protestul din Piaţa Victoriei şi s-au prezentat la Camera de gardă a acestei unităţi sanitare au necesitat îngrijiri, una dintre ele fiind supusă unei intervenţii chirurgicale.

”Ca urmare a evenimentelor din seara zilei de 10.08.2018, la Camera de Gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au necesitat îngrijiri medicale un număr de 19 persoane care au participat la protestul din Piaţa Victoriei”, se precizează în comunicat.

Patru dintre acestea au necesitat internare şi îngrijiri medicale suplimentare.

”Trei persoane au prezentat arsuri pe aproximativ 10 – 15% din suprafaţa corporală şi sunt internaţi în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului, iar una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă la Secţia de Chirurgie Generală extrăgându-i-se un corp străin de la nivelul feţei anterioare a coapsei drepte şi se află internat pe Secţia de Chirurgie Generală”, se precizează în comunicat.

Toţi pacienţii internaţi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator, fiind monitorizaţi 24 de ore din 24.

”Până dimineaţă au fost monitorizate şi investigate încă două persoane în camera de gardă a spitalului, persoane care prezentau o conjunctivită iritativă ca urmare a expunerii accidentale la gaze toxice. Aceştia au primit îngrijiri medicale, tratament de specialitate şi recomandări de specialitate şi au plecat la domiciliu în cursul dimineţii. Toţi ceilalţi pacienţi care s-au prezentat la camera de gardă au fost atent investigaţi, nu au necesitat internare în spital”, se mai arată în comunicatul spitalului.

Conform sursei citate, printre cei 19 pacienţi nu se află niciun jandarm şi niciun copil.

Nicio persoană de la miting nu a rămas internată la Spitalul Elias

Niciuna dintre persoanele care au participat la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei şi au avut transportate pentru îngrijiri medicale la Spitalul Elias nu a rămas internată, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silviu Negoiţă.

„22 de persoane au fost aduse în cursul întregii nopţi, dintre care doi jandarmi, niciun copil. Nimeni nu a rămas internat. Au avut contuzii, escoriaţii”, a precizat medicul.

Jandarmeria, după violenţele de la mitingul diasporei: Prefectul a dat ordin ca jandarmii să intervină în forţă

Persoanele de la miting internate la Spitalul Floreasca – în stare stabilă

Persoanele care au participat la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei şi care au fost internate la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare stabilă, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

„Noi am avut un total de 50 de victime aduse, dintre care 13 jandarmi. (…) Sunt echilibraţi, nu sunt probleme. Nu toţi au venit aduşi de mijloacele de intervenţie medicale şi paramedicale, am avut şi 13 persoane care s-au prezentat spontan la noi la spital, cum s-au prezentat şi la alte spitale. Sunt stabili, leziunile pe care le au sunt, în general, plăgi, traumatisme, contuzii”, a indicat medicul.