Jandarmeria confirmă: persoana BĂTUTĂ la proteste este angajat MAI

Jandarmeria Română a confirmat, oficial, că persoană agresată joi, în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, este anhajat MAI. Un agent sub acoperire a fost bătut de jandarmi, fără ca aceştia să ştie că este vorba despre colegul lor.

03 feb. 2017, 12:15
Jandarmeria confirmă: persoana BĂTUTĂ la proteste este angajat MAI

Iată poziţia Jandarmeriei:

Referitor la informațiile și imaginile recente apărute în spațiul public, care surprind o intervenție a Jandarmeriei în Piața Victoriei, din Capitală, în noaptea de 01 spre 02 februarie a.c., facem următoarele precizări:

Evenimentul filmat a avut loc în noaptea de 01 spre 02 februarie a.c., în jurul orei 00.00, în contextul exercitării de acte de tulburare a ordinii publice de către mai multe grupuri de persoane.
Vă confirmăm că ofițerul surprins în imagini este angajat al Jandarmeriei în cadrul structurii de analiză, prevenire și combatere a faptelor antisociale.
Imediat după acest incident, acesta a primit îngrijirile de specialitate la Spitalul Gerota din Capitală, fiind externat în data de 02 februarie a.c. În acest moment starea sa este stabilă, nefiind necesare alte investigații medicale.

Ofiţer sub acoperire, bătut crunt de colegii care l-au confundat cu un ultras VIDEO

Pentru a nu lăsa loc interpretărilor, vă precizăm că misiunea jandarmului consta în a identifica și semnala orice împrejurări de natură a aduce grave tulburări ordinii și siguranței publice, în contextul unui eveniment în desfășurare în spațiul public, nedeclarat și fără un organizator, cu participare foarte numeroasă, catalogat cu grad ridicat de risc (termenul face referire strict la gestionarea misiunii din punct de vedere al amploarei acesteia).
De asemenea, prin activitatea desfășurată, acesta contribuia la constituirea elementelor de probațiune a faptelor antisociale.

Imaginile prezentate nu arată întregul context al desfășurării acțiunii, ci doar o secvență, care nu aduce claritate asupra coerenței modului de acțiune al ofițerului. În încercarea de imobiliza o persoană care arunca cu materiale pirotehnice în forțele de ordine, acesta s-a dezechilibrat și a căzut, moment în care a fost surprins de actiunea dispozitivului de intervenție.

Ofițerul și-a exercitat atribuțiile profesionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române (Capitolul V, Drepturi şi obligaţii la art Art. 27).

De asemenea, în conformitate cu ordinele specifice privind organizarea și desfășurarea activității de prevenire și combatere a faptelor antisociale, la nivelul Jandarmeriei Române, pentru asigurarea unei mobilități sporite și pentru obținerea rezultatului vizat, personalul din echipele operative poate executa misiuni în ținută civilă.

#Jandarmeria_Română vă asigura, că de fiecare data va comunica în mod deschis și transparent, atunci când există situații neclare sau care pot aduce confuzie asupra modului de acțiune.