În Piaţa Victoriei manifestanţii au aruncat cu obiecte pirotehnice. Doi jandarmi au fost răniţi VIDEO

Protestul din Piaţa Victoriei a degenerat după ora 22.00, când unii dintre protestatari s-au dedat la acte de violenţă, aruncând spre jandarmi cu sticle, pietre şi petarde.

01 feb. 2017, 20:28
În Piaţa Victoriei manifestanţii au aruncat cu obiecte pirotehnice. Doi jandarmi au fost răniţi VIDEO

UPDATE 12.10: Mai multe persoane au fost reţinute, până la această oră, în urma incidentelor din Piaţa Victoriei, unde forţele de ordine au fost atacate de către grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu sticle, cu torţe şi cu fumigene. Incidentele continuă, în zonă fiind incendiate panouri publicitare sau.

UPDATE, ora 23.40. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, spune că doi jandarmi şi doi protestatari au fost răniţi până acum în timpul incidentelor.

UPDATE, ora 23.10. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că un jandarm a fost rănit în confruntările cu protestatatatrii violenţi şi a fost dus la Spitalul Floreasca.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ. „Sunt persoane care se manifestă în limite normale, dar sunt şi unele care aruncă spre jandarmi cu obiecte pirotehnice şi cu obiecte contondente. Facem apel către cei care observă astfel de manifestanţi să se delimiteze de ei. În continuare vom avea aceeaşi atitudine, dar este important să prevenim orice fel de incidente şi să ne asigurăm că toţi aceşti oameni vor ajunge acasă în siguranţă„, a declarat Georgian Enache.

El a sublinat că Jandarmeria nu face estimări publice privind numărul manifestanţilor pentru că nu are la dispoziţie instrumentele ”pentru astfel de estimări care să nu poată fi contrazise”.  

Citeşte şi Vedetele susţin protestele din Piaţa Victoriei: „Suntem contemporani cu hoţia legală. RoMânia”

Estimările noastre sunt empirice şi pur operative, făcute doar pentru a le comunica reprezentanţilor Jandarmeriei care stabilesc numărul de dispozitive„, a mai spus reprezentanţul Jandarmeriei Bucureşti.

La manifestaţia din Piaţa Victoriei au avut loc, în ultimele două ore, mai multe incidente – câţiva protestatari au aruncat din mulţime cu petarde în curtea Guvernului, dar şi cu o fumigenă, în timp ce alţi manifestanţi au aruncat cu sticle pline cu pietre spre gardul de la intrarea principală a Executivului. Imediat, mulţimea a început să strige „Fără violenţă”.

După aceste incidente, un reprezentant al Jandarmeriei s-a adreseat manifestanţilor, spunându-le că acţiunea la care participă este ilegală. „Vă recomandăm să respectaţi legea, să nu recurgeti la acte de vjolenţă. Atenţiune, activitatea dumneavostră este ilegală, participaţi la o manifestare publică neutorizată, vă rugăm să respectaţi legea!„, a fost anunţul făcut prin portavoce de către reprezentantul Jandarmeriei.  Din acel moment, mulţimea a început să huiduie.