400 de jandarmi, deţinuţi şi sportivi vor deszăpezi, voluntar, trotuarele şi străzile secundare din Bucureşti

Peste 400 de jandarmi, deţinuţi şi sportivi ai CSM Bucureşti vor ajuta la deszăpezirea trotuarelor și a străzilor secundare din Capitală, a anunţat primarul general Gabriela Firea. 

RomaniaTV.net
09 ian. 2017, 08:40
400 de jandarmi, deţinuţi şi sportivi vor deszăpezi, voluntar, trotuarele şi străzile secundare din Bucureşti

Edilul sef al Capitalei a verificat personal, in acest weekend, modul in care s-a intervenit pentru deszapezirea strazilor secundare. Gabriela Firea si-a manifestat nemultumirea in privinta activitatii firmelor de salubritate: „In urma controlul personal pe care l-am facut, am constatat ca situatia din teren nu corespunde cu ceea ce au raportat reprezentantii operatorilor de salubritate (…)Vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate, astfel incat sa isi asume si ei faptul ca cetatenii au exigente mai mari. Trebuie sa fie degajata si zona a doua de prioritate, nu doar arterele principale, ci si trotuarele, strazile secundare. In anii trecuti nu se facea o deszapezire asa cum trebuie nici macar in zona centrala, iar acum s-a facut si s-a vazut. De aceea, cetatenii asteapta aceeasi reactie eficienta si pentru zona a doua”, a declarat Gabriela Firea.

Operatiunile de deszapezire pe arterele secundare vor continua si cu sprijinul jandarmilor, dar si al detinutilor aflati in penitenciarele Rahova si Jilava, care vor dori sa sprijine Capitala voluntar pentru indepartarea zapezii, a anuntat Primarul General. „Multumesc Guvernului pentru sprijinul acordat, Ministerului de Interne, Ministerului Justitiei, Administratiei Penitenciarelor. (…)Aceste institutii ne vor sprijini cu detinuti si jandarmi pentru a reusi sa deszapezim toate trotuarele si toate strazile secundare intr-un procent mult mai mare decat s-a facut pana acum – circa 40%”.

Primarul general al Capitalei a reamintit faptul ca agentilor economici si asociatiilor de proprietari le revine obligatia de a indeparta zapada si poleiul din fata imobilelor. „Politia locala va distribui somatii care se vor transforma in amenzi daca in cateva ore nu se actioneaza. Amenda poate ajunge si la 500 lei”, a spus Gabriela Firea.

Citeşte şi Gabriela Firea: Operatorii de salubritate care nu şi-au făcut datoria vor pleca. Nu stăm să murim cu un contract în mână