Jandarmul care nu a intervenit în cazul salvamontistei bătute de un interlop, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Ancheta înaintează în cazul salvamontistei bătute de un interlop. Jandarmul care a privit impasibil cum tânăra e lovită este acum urmărit penal pentru abuz în serviciu. Procurorii Parchetului Militar îl anchetează chiar dacă se afla în timpul liber în momentul în care fata a fost bătută. 

12 feb. 2016, 09:44
Jandarmul care nu a intervenit în cazul salvamontistei bătute de un interlop, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Procurorii Parchetului Militar Timişoara au deschis un dosar penal şi au solicitat mai multe acte din Hunedoara pentru a stabili încadrarea juridică în cazul jandarmului care nu a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit într-un local din staţiunea Straja, unde o salvamontistă a fost bătută.

Dosar penal pentru jandarmul care nu a intervenit în cazul salvamontistei bătute de un interlop

Prim-adjunctul procurorului şef al Parchetului Militar Timişoara, Cătălin Piţu, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a fost sesizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara şi a deschis un dosar penal referitor la incidentul în care a fost implicat şi jandarmul Sorin Moldovan, care nu a intervenit pentru a aplana un conflict îzbucnit într-un local din Straja, în urma căruia o salvamontistă a fost bătută de un recidivist.

La sfârşitul săptămânii trecute, salvamontista Miruna Inel (21 de ani) a fost bătută de recidivistul Constantin Palestrică într-un bar din staţiunea montană Straja (Hunedoara), la incident asistând fără să intervină jandarmul montan Sorin Moldovan, aflat în timpul liber.

Ulterior, Constantin Palesică a fost arestat pentru 30 de zile, Judecătoria Petroşani emiţând un mandat în acest sens.

Palesică fusese condamnat în 2007, împreună cu alte patru persoane, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiţionat în 2013, potrivit site-ului local voceastrăzii.com.

DEZVĂLUIRILE salvamontistei bătute de interlop: „Îmi este teamă, dar nu îmi retrag plângerea” VIDEO