Japonia: Patinoar inedit cu 5.000 de peşti congelaţi

Un parc de distracţii din Japonia, în care se afla şi un patinoar cu mii de peşti congelaţi, a stârnit polemici în ţară şi a fost închis, cel puţin temporar.

28 nov. 2016, 10:10
Japonia: Patinoar inedit cu 5.000 de peşti congelaţi

Sub gheaţa patinoarul din parcul de distracţii erau nu mai puţin de 5.000 de peşti congelaţi, ceea ce a stârnit polemici. 

Administratorul parcului Space World, situat în Kitakyushu, în sud-vestul ţării, a deschis acest loc insolit în 12 noiembrie, anul acesta. Vizitatorii au fost entuziasmaţi, dar numai până când acest concept a fost considerat a fi mai degrabă un loc sinistru şi imoral. Au fost multe voci care au denunţat faptul că respectivele creaturi de sub gheaţă ar fi fost folosite ca nişte jucării şi că dreptul la viaţă al animalelor ar fi fost încălcat.

Patronul afacerii are însă o altă variantă, potrivit căreia peştii ar fi fost deja morţi şi congelaţi şi impropriii consumului alimentar când au ajuns sub gheaţa patinoarului. „Noi am vrut să le oferim clienţilor experimente inedite, creîndu-le senzaţia că patinează pe mare, dar după ce am fost criticaţi, am renunţat”, a mai spus Toshimi Takeda.

În urma acestui scandal, gheaţa patinoarului va fi topită în cel mult o săptămână şi va fi organizată o ceremonie – un omagiu dus peştilor mării – în prezenţa unui preot shintoit.