Japonia vrea să colecteze GHEAŢĂ VECHE de milioane de ani din Antarctica pentru studii climatice

Japonia intenţionează să colecteze mostre de gheaţă vechi de milioane de ani din Antarctica pentru a putea prezice schimbări climatice, cum ar fi încălzirea globală.

23 iun. 2014, 09:07
Japonia vrea să colecteze GHEAŢĂ VECHE de milioane de ani din Antarctica pentru studii climatice

Gheaţa conţine diferite substanţe prezente în aer la momentul respectiv, au declarat oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei. Oamenii de ştiinţă vor cerceta schimbările climatice prin analiza substanţelor prezente în gheaţa din Antarctica, alături de alte date de observaţie obţinute până în prezent, potrivit Agerpres.

Cercetătorii japonezi dispun deja de mostre de gheaţă de la adâncimea de aproximativ 3.000 de metri, de la baza Dome Fuji din Antarctica. Aceste mostre au fost adunate între 2006 şi 2007 şi au o vechime estimată la 720.000 de ani. Noile planuri prevăd o forare şi mai adâncă pentru a putea aduce la lumină gheaţă şi mai veche.

La începutul acestei luni, oficialii au început să lucreze la detaliile unui plan de şase ani de explorare a Antarcticii, începând în anul fiscal 2016, şi intenţionează să înfiinţeze o a cincea bază pentru cercetătorii japonezi în Antarctica.

CITEŞTE ŞI: Ruinele unui ORAŞ MISTERIOS se pare că au fost descoperite în Antarctica. SUA ţine totul la secret