Jason Rezaian, corespondentul Washington Post în Iran, a fost arestat

Cotidianul Washington Post a făcut cunoscut joi că dispune de informaţii potrivit cărora corespondentul său la Teheran, Jason Rezaian, soţia acestuia şi alţi doi fotografi americani ar fi fost arestaţi.

RomaniaTV.net
24 iul. 2014, 20:46
Jason Rezaian, corespondentul Washington Post în Iran, a fost arestat

Publicaţia americană a anunţat că dispune de ‘informaţii credibile’ în legătură cu arestarea lor, care ar fi avut loc marţi seară, precizând că nu cunoaşte nici motivele şi nici persoanele responsabile de aceste arestări.

‘Suntem profund tulburaţi de aceste informaţii şi suntem îngrijoraţi pentru Jason, Yeganeh (soţia lui) şi ceilalţi doi care ar fi fost arestaţi împreună cu ei’, a declarat Douglas Jehl, redactorul-şef al departamentului de politică internaţională al cotidianului, citat într-un articol publicat de Washington Post.

Jason Rezaian, în vârstă de 38 de ani, are dublă cetăţenie americană şi iraniană. El se afla la post în capitala Iranului, Teheran, din anul 2012.

Soţia sa, cetăţeană iraniană, a depus o cerere de reşedinţă permanentă în Statele Unite. Ea este corespondent al ziarului The National care apare în Emiratele Arabe Unite, potrivit Washington Post.