Jean Claude Juncker, avertisment despre OUG pe amnistie şi graţiere: Ar fi un pas înapoi

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, vineri, că o eventuală ordonanţă pentru amnistie şi graţiere ar fi ”un pas înapoi” şi că, chiar dacă ”Europa e făcută din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale”.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 09:40
Jean Claude Juncker, avertisment despre OUG pe amnistie şi graţiere: Ar fi un pas înapoi

„Este vorba de respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda amnistia, aşa cum preconizează unii din ţara dvs, dacă aceasta ar intra în vigoare. Ar fi un pas înapoi”, a declarat Jean Claude Juncker.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus că statul de drept nu este, pentru el, „negociabil.

„Stiți foarte bine că pentru mine statul de drept din România nu este negociabil. Discuția pe Legile Justiiției și pe Codurile Penale din România este o discuție complicată care se poartă deja de doi ani și sper să ca aceste modificări să fie în acord cu așteptările Comisiei de la Veneția. Noi nu putem să construit un sistem de justiție care nu este compatibul cu celelalte sisteme de justiție din Europa”, a declarat Klaus Iohannis.