Jean Pădureanu aşteaptă GRAŢIEREA de la Traian Băsescu

La începutul lunii septembrie, familia lui Jean Pădureanu a anunţat că a depus la Administraţia Prezidenţială o cerere de graţiere. Cererea va fi analizată de Ministerul Justiţiei, care trebuie să dea un aviz, înainte ca preşedintele Traian Băsescu să decidă dacă îl graţiază sau nu pe Jean Pădureanu.

30 sept. 2014, 12:34
Jean Pădureanu aşteaptă GRAŢIEREA de la Traian Băsescu

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat săptămâna trecută că va da un răspuns în decurs de două săptămâni.

„Am primit o solicitare, cred că în urmă cu două săptămâni. Este în curs de soluţionare. (…) Sunt proceduri interne, atât în minister, cât şi la ANP în legătură cu orice solicitare de graţiere. Aşteptăm răspunsul de la ANP şi analiza internă a colegilor din minister. Probabil că într-o săptămână sau două putem da un răspuns”, a spus Robert Cazanciuc acum o săptămână.

Jean Pădureanu se află închis la Spitalul Penitenciarului Jilava, iar avocaţii acestuia au solicitat instanţei internarea fostului preşedinte al Gloriei Bistriţa într-un spital de stat sub pază, motivând că este foarte bolnav şi are nevoie de un însoţitor permanent.

Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în Dosarul transferurilor.