Jean Pădureanu NU poate fi eliberat. Motivul pentru care acesta rămâne în închisoare

Jean Pădureanu nu poate fi eliberat condiţionat, în ciuda faptului că a ispăşit o treime din pedeapsă. Potrivit România TV, el nu şi-a plătit prejudiciul din Dosarul Transferurilor, în valoare de 200.000 de dolari, şi din acest motiv raportul întocmit de comisia de la Penitenciarul Jilava a concluzionat că Pădureanu trebuie să rămână încarcerat.

22 apr. 2015, 07:16
Jean Pădureanu NU poate fi eliberat. Motivul pentru care acesta rămâne în închisoare

La data de 12 aprilie Jean Pădureanu avea executată deja o treime din pedeapsa cu închisoarea primită în urma condamnării în Dosarul Transferurilor. Având în vedere că are peste 60 de ani, în cazul său putea fi luată în calcul eliberarea condiţionată, mai ales că fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa este destul de grav bolnav.

Citeşte şi Anul eliberărilor. Alţi cinci oameni de fotbal aşteaptă să iasă în 2015 din închisoare

Potrivit România TV, Comisia de Eliberare din cadrul Penitenciarului Jilava cănsideră că important este că Jean Pădureanu nu şi-a achitat prejudiciul de 200.000 de dolari, din Dosarul Transferurilor. Avocatul lui Pădureanu spune că pensia acestuia este de 2.000 de lei, astfel că îi este imposibil să achite prejudiciul care i se impută.

Citeşte şi Un deţinut în Dosarul Transferurilor ameninţă că se sinucide. Ultima salvare este la Klaus Iohannis

Termenul pentru judecarea acestui raport a fost stabilit pentru 28 mai, dar avocaţii lui Pădureanu vor ca această dată să fie devansată.