Jens Stoltenberg, şeful NATO, în vizită oficială joi în România

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face, joi, o vizită oficială în România, având în program întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul interimar Gabriel Oprea, precum şi o vizită la Unitatea NATO de Integrare a Forţelor.

02 iul. 2015, 06:15
Jens Stoltenberg, şeful NATO, în vizită oficială joi în România

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se află joi în vizită oficială în România. Începând cu ora 9.00, şeful NATO se întâlneşte cu ministrul Apărării Mircea Duşa, după care de la 14.25 Stoltenberg va vizita sediul Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO (NFIU) din Bucureşti alături de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării.

Citeşte şi: NATO nu le-a dat răspuns ţărilor baltice privind prezenţa militară permanentă a Alianţei în regiune

De la ora 10.00, el se va întâlni cu premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria, iar apoi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE.

Secretarul general al NATO va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, de la ora 11.30, cei doi urmând să susţină o declaraţie de presă comună, de la ora 12.20, şi să participe la un dejun oficial, de la ora 12.50.

Jens Stoltenberg s-a întâlnit în luna ianuarie, la Bruxelles, cu preşedintele Klaus Iohannis. Atunci temele de discuţie s-au referit la finanţarea Armatei, în condiţiile evoluţiilor de securitate din regiune, la baza de la Deveselu şi la prezenţa României în Afganistan.

Citeşte şi Mircea Duşa: În România, sunt planificate peste 100 de exerciţii internaţionale în cursul acestui an

Stoltenberg este secretarul general al NATO din martie 2014.