Jihadiştii Statului Islamic vor să creeze O LUME SÂNGEROASĂ

Jihadiştii care seamănă teroare în Irak şi Siria vor să creeze o 'lume sângeroasă', a declarat, luni, noul Înalt Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, iordanianul Zeid Ra'ad al-Hussein, în primul său discurs, informează AFP, citată de Agerpres.

08 sept. 2014, 09:59
Jihadiştii Statului Islamic vor să creeze O LUME SÂNGEROASĂ

‘În ce mod ar putea funcţiona în viitor un stat takfiri (termen care-i desemnează pe extremiştii sunniţi – n.r.)? Ar fi o lume sângeroasă, ostilă şi brutală, fără protecţie pentru cei non-takfiri’, a mai spus Zeid, exprimându-se în deschiderea celei de-a 27-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

‘În lumea takfiri, cu excepţia cazului în care le împărtăşiţi opinia – şi a lor este îngustă şi inflexibilă – vă veţi pierde dreptul la viaţă’, a adăugat primul musulman numit în funcţia de Înalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Citeşte şi O decizie mult aşteptată: Obama prezintă miercuri PLANUL de ACŢIUNE privind Statul Islamic

‘În lumea takfiri, aşa cum am văzut în Nigeria, Afganistan, Pakistan, Yemen, Kenya, Somalia, Mali, Libia, Siria şi Irak, şi în întreaga lume unde au atacat oameni nevinovaţi, inclusiv la 11 septembrie (atacurile teroriste de la 11 septembrie din SUA – n.r.), nu există iubire de aproape, nu există decât nimicirea tuturor musulmani, creştinilor, evreilor şi a restului omenirii cu convingeri diferite de ale lor’, a argumentat el.

Zeid Ra’ad al-Hussein a devenit în luna septembrie Înalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului în locul sud-africancei Navi Pillay. El a ocupat de două ori funcţia de reprezentant al Iordaniei la ONU. De asemenea, a fost ambasador al ţării sale în Statele Unite şi Mexic. Înainte de numirea sa, Zeid Ra’ad al-Hussein a reprezentat Iordania în Consiliul de Securitate al ONU.

Citeşte şi Jihadiştii Statului Islamic au mai DECAPITAT un om nevinovat

Regatul haşemit a fost ales în decembrie 2013 membru al Consiliului pentru un mandat de doi ani începând de la 1 ianuarie, după ce Arabia Saudită a refuzat această poziţie.