JO 2016. La Olimpiada de la Rio va participa o echipă a refugiaţilor

JO 2016. Echipa refugiaţilor va defila sub drapelor olimpic şi va fi compusă din sportivi provenind din ţări afectate de război şi care încdeplinesc criteriile sportive de calificare şi participare la Olimpiadă.

02 mart. 2016, 19:34
JO 2016. La Olimpiada de la Rio va participa o echipă a refugiaţilor

JO 2016. Comitetul Olimpic Internaţional a oficializat miercuri crearea unei echipe a refugiaţilor, care să participe la Jocurile Olimpice din această vară, urmând să defileze sub drapelul olimpic la ceremonia de deschidere din data de 5 august.

Citeşte şi JO 2016. Boxerii îşi arată faţa. Vor lupta fără cască la Olimpiada de la Rio

Pentru creearea echipei se au în vedere performanţele a 43 de sportivi de top, care au fost identificaţi şi clasificaţi ca fiind eligibili. „Numărul final de sportivi care vor face această echipă va fi dat de performanţele obţinute în calificări. De asemenea, trebuie să verificăm eligibilitatea unor sportivi„, a declarat Thomas Bach, preşedintele CIO. „După părerea mea, 5-10 sportivi vor obţine calificarea pentru Rio şi vor face parte din această echipă. Suntem cu toții afectați de amploarea crizei refugiaților. Prin crearea acestei echipe dorim să trimitem un mesaj de speranță pentru toți refugiații din întreaga lume„, a adăugat preşedintele CIO.

Citeşte şi Fază incredibilă. Arbitrul a dat o pasă de gol la un meci decisiv pentru calificarea la JO 2016 VIDEO

Între cei care s-ar putea califica pentru Olimpiada de la Rio se află o înotătoare siriană care se antrenează în Germania, un judoka din Republica Democrată Congo refugiat în Brazilia şi o iraniancă practicantă de taekwondo şi care se antrenează în Belgia.