JO 2016: Sportivii, dezamăgiţi că nu pot juca Pokemon Go la Rio de Janeiro

Sportivii sosiți la Rio de Janeiro pentru Jocurile Olimpice (5-21 august) nu par să fie preocupați de problemele de cazare, dar mulți dintre ei au avut aceeași "dezagreabilă" constatare: este imposibil, deocamdată, să joci Pokemon Go în Brazilia.

RomaniaTV.net
02 aug. 2016, 11:05
JO 2016: Sportivii, dezamăgiţi că nu pot juca Pokemon Go la Rio de Janeiro

În ultimele zile, mai mulți sportivi și-au manifestat decepția pe rețeaua de socializare Twitter, după modelul kaiacistului Matthieu Peche, scrie Agerpres. Acesta a postat o poză cu un ecran de joc gol pe care nu putea fi văzută nicio creatură care să fie vânată. „Dezolat, băieții nu au Pokemon în Satul Olimpic”, a spus el cu regret, exprimându-și decepția prin mai multe figurine râzând cu lacrimi.

Același lucru l-a remarcat și kaiacistul britanic Joe Clarke. „Fără Pokemon în situl olimpic din Deodoro! Sau în Brazilia!???”, se întreba el în mesajul postat alături de o inimă sfâșâiată și de un „smiley” trist.

Se pare că această absență preocupă până în cele mai înalte sfere la Rio. Pe 13 iulie, primarul Eduardo Paes a făcut apel pe pagina sa de Facebook la creatorul Pokemon: „Bună ziua, Nintendo! Mai sunt 23 de zile până la Jocurile Olimpice de la Rio. Lumea întreagă va veni aici. Veniți și dumneavoastră!”.

Lansată în peste 40 de țări de la începutul lunii iulie, aplicația gratuită de mobil, dezvoltată de studioul american Niantic, a făcut furori în rândul utilizatorilor de telefoane mobile.