JO de IARNĂ. Cum arată arenele ce găzduiesc cea mai scumpă Olimpiadă din istorie GALERIE FOTO

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se vor desfăşura în două sectoare, unul pentru probele în aer liber şi celălalt pentru concursurile în sală, despărţite de aproximativ 50 de kilometri.

04 feb. 2014, 14:50

Arenele care vor găzdui întreceri sunt următoarele:

Stadionul Olimpic Fişt – are o capacitate de 40.000 de locuri şi aici se vor desfăşura ceremonia de deschidere a JO din 7 februarie şi ceremonia de închidere din 23 februarie. După încheierea Jocurilor Olimpice, stadionul va găzdui meciuri de fotbal din cadrul Cupei Mondiale din 2018.

Palatul de Gheaţă Balşoi – este o arenă cu o capacitate de 12.000 de locuri, cu forme rotunjite şi construită într-un stil futurist. Aici se vor desfăşura meciurile de hochei pe gheaţă, în timp ce antrenamentele vor avea loc într-o altă sală, denumită Puck, după numele discului folosit de hocheişti în timpul meciurilor, arenă ce are o capacitate de 7.000 de locuri.

Centrul de patinaj artistic – este o sală cu o capacitate de 12.000 de locuri care va găzdui concursurile de patinaj artistic. Întrecerile de patinaj viteză vor avea loc într-o altă clădire, cu formă ovală, care poate găzdui 8.000 de spectatori.

Centrul de curling – este un stabiliment demontabil cu o capacitate de 3.000 de locuri.

Întrecerile în aer liber vor avea loc în următoarele locuri:

Roza Hutor – este cea mai mare staţiune montană din Krasnaia Poliana. Aici se vor desfăşura întrecerile de schi alpin, snowboard şi freestyle şi poate primi până la 10.000 de spectatori.

Laura – este un complex care va găzdui concursurile de biatlon şi schi fond şi aici se pot aduna aproximativ 9.600 de spectatori.

RusSki Gorki – este complexul care va găzdui întrecerile de sărituri cu schiurile şi combinată nordică. El poate primi până la 9.600 de spectatori.

Sanki – în acest complex vor avea loc concursurile de bob, skeleton şi sanie şi are o capacitate de 9.000 de spectatori.