JO de Vară. O cunoscută metropolă renunţă la organizarea Olimpiadei din 2014

Comitetul Olimpic al Statelor Unite a avizat negativ, luni, organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2024 în Boston, Massachusetts, la câteva ore după ce primarul oraşului declara că nu vrea să-şi ia angajamentul pentru un proiect care presupune costuri uriaşe pentru contribuabil.

28 iul. 2015, 09:29
JO de Vară. O cunoscută metropolă renunţă la organizarea Olimpiadei din 2014

Sondajele de opinie au atârnat în ultima perioadă în defavoarea organizării Jocurilor la Boston, din cauza temerilor privind presiunile pe deficitul bugetar.

Nu am reuşit să convingem majoritatea cetăţenilor din Boston să sprijine proiectul de a găzdui Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024„, a declarat directorul general al Comitetului Olimpic american, Scott Blackmun, într-un comunicat citat de Reuters. El a sugerat că forul are oferte de la oraşe precum Paris, Roma, Hamburg, Budapesta sau Toronto.

Citeşte şi Discovery a cumpărat drepturile de televizare a Olimpiadelor în perioada 2018-2024

Propunerea de a organiza Jocurile Olimpice din 2024 în Boston a apărut în luna ianuarie, fiind întâmpinată imediat cu scepticism de locuitorii oraşului, îngrijoraţi că evenimentul va îngenunchia bugetul local.

Primarul Bostonului a afirmat, luni, că refuză să semneze dacă locuitorii vor fi vulnerabili la costurile uriaşe asociate.

În sondaje, doar 42% dintre locuitori sprijină propunerea, iar două treimi se declară îngrijoraţi că organizarea JO ar impune cheltuirea de bani publici.

Organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 ar fi costat Bostonul peste 8,6 miliarde de dolari, inclusiv cheltuieli pentru construcţii şi infrastructură.