Jocuri de memorie: Cum să-ţi antrenezi creierul zilnic

Jocurile de memorie sunt foarte importante pentru păstrarea în formă a creierului. Că orice mușchi, dacă nu este „lucrat", creierul își pierde din capacitate. Iată câteva exemple de jocuri de memorie pe care le poți utiliza în fiecare zi că să-ți antrenezi creierul.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 20:48
Jocuri de memorie: Cum să-ţi antrenezi creierul zilnic

Jocuri de memorie: Numeste culoarea

Scrie in calculator cuvintele „negru, albastru, verde, rosu, galben” de mai multe ori, folosindu-te de culori diferite. Apoi rosteste numele culorii cu care e scris cuvantul si nu cuvantul in sine. Repeta acest exercitiu de cate ori ai un moment de respiro si vei simti ca memoria incepe sa ti se imbunatateasca. Daca timpul iti permite, a doua zi poti schimba culorile. 

Jocuri de memorie: Numara invers

Daca vrei ca creierul tau sa functioneze la cote maxime, da-i de lucru. Incearca aceste exercitii si o sa simti o imbunatatire a performantelor tale de memorare.

Ziua 1: numara invers de la 200, din 5 in 5.

Ziua 2: numara invers de la 150, din 7 in 7.

Ziua 3: numara invers de la 100 din 3 in 3.

Apoi repeti experimentul.

Jocuri de memorie: „Cele 7 cuvinte”

Testeaza-ti creativitatea si scrie o poveste folosindu-te de doar 7 cuvinte. Repeta zilnic acest exercitiu care te va ajuta nu numai sa-ti imbunatatesti memoria, dar te va urca in clasamentul celor mai buni povestitori din retelele de socializare care reusesc sa spuna mult in putine cuvinte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.