JOCURILE INVICTUS. Militarii români au câştigat două medalii de aur la tir cu arcul VIDEO

JOCURILE INVICTUS. Eugen Pătru a obţinut medalia de aur la tir cu arcul olimpic în cadrul Jocurilor Invinctus care au loc la Sydney. Eugen Pătru a fost rănit în 2014 în Afganistan, când şi-a pierdut muşchii de la gambe şi a rămas cu o paralizie la nervul sciatic.

26 oct. 2018, 05:04
JOCURILE INVICTUS. Militarii români au câştigat două medalii de aur la tir cu arcul VIDEO

UPDATE ORA 13:00: Eugen Pătru, Ion Pârvu şi Dănuţ Nicola au adus medalia de argint pentru România în proba pe echipe de tir cu arcul. Echipa României, formată din Ionuţ Butoi, Augustin Pegulescu şi Dorin Petruţ, a cucerit de asemenea medalia de aur la arc compound. În proba individuală de arc compound, Dorin Petruţ a ocupat locul al treilea.

JOCURILE INVICTUS. Este prima medalie de aur pentru militarii români care participă la Jocurile Invictus de la Sydney.

JOCURILE INVICTUS. „Medalie de aur la tir cu arcul olimpic pentru Eugen Pătru, la Jocurile Invictus de la Sydney. Eugen şi-a dorit enorm să dovedească că este un militar care-şi iubeşte ţara dar şi un bun sportiv. Munca depusă până acum a dat roade, clasându-se primul la tir cu arcul olimpic, între zeci de sportivi, din 18 naţiuni. Bravo, Eugen! Militarul a fost rănit în 2014, în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. În incident şi-a pierdut muşchii de la ambele gambe şi s-a ales cu paralizie completă la nervul sciatic”, se arată pe pagina de Facebook a Armatei Române.

JOCURILE INVICTUS. De asemenea, de ziua Armatei Române, joi, Bogdan Dragomirma obţinut locul 5 la finala de 200 de metri – atletism. Militarul a fost împuşcat în umăr şi în coapsă, în urmă cu doi ani, la o misiune din Afganistan: „De ziua Armatei României, Bogdan Dragomir a ocupat locul 5 la Jocurile Invictus de la Sydney, în cadrul finalei de 200 de metri – atletism! Felicitări, Bogdan! În luna mai, anul acesta, s-au împlinit doi ani de când acesta fost împuşcat în umărul drept şi coapsa dreaptă, pe timpul misiunii desfăşurate în Afganistan”.

JOCURILE INVICTUS. Militarii români au obţinut, zilele trecute, la Jocurile Invictus de la Sydney, şi o medalie de bronz, la probele de canotaj în sală. Dumitru Paraschiva a obţinut, la proba de 4 minute, anduranţă, locul 3, iar colegul său, Cirpian Iriciuc, locul 4 din 21 de competitori.

JOCURILE INVICTUS. România este reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război.