Jocurile Olimpice de iarnă 2018: Norvegia şi Germania, la egalitate la numărul medaliilor de aur câştigate

După decernarea a 56 de titluri olimpice din cele 102 puse în joc la Jocurile Olimpice de iarnă de PyeongChang, Norvegia şi Germania se află la egalitate la numărul medaliilor de aur câştigate, câte nouă.

18 feb. 2018, 12:14
Jocurile Olimpice de iarnă 2018: Norvegia şi Germania, la egalitate la numărul medaliilor de aur câştigate

Norvegia a egalat Germania după ce a câştigat două din cele trei finale programate azi, până la această oră. Oysten Braaten a câştigat proba de slopestyle la schi acrobatic, iar ”cvartetul” format din Didrik Tonseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Kruger şi Johannes Hosflot Klaebo s-a impus în proba de ştafetă 4×10 kilometri la schi fond. Al treilea titlul olimpic al zilei decernat până acum a fost adjudecat de austriacul Marcel Hirscher, la schi alplin, proba de slalom uriaş.

Cu cele două titluri olimpice, la care s-a mai adăugat şi un argint obţinut de Henrik Kristoffersen la schi alpin, Norvegia este pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu 9 medalii de aur şi alte 9 de argint. Germania are tot 9 medalii de aur, dar numai 4 de argint. Cele două naţiuni s-au desprins în această ierarhie, Olanda, ocupanta locului 3, având 6 medalii de aur şi 5 de argint.

Duminică 18 februarie se vor mai decerna medalii la patinaj viteză (500 metri feminin) şi biatlon (masstart masculin). Jocurile Olimpice de la PyeongChand se vor încheia peste o săptămână.