Joel Robuchon, chef cu 32 de stele în Ghidul Michelin, a murit la vârsta de 73 de ani

Lumea gastronomiei este în doliu după ce Joel Robuchon, chef cu 32 de stele în Ghidul Michelin, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, de cancer, potrivit L'Echo.

06 aug. 2018, 12:03
Joel Robuchon, chef cu 32 de stele în Ghidul Michelin, a murit la vârsta de 73 de ani

Bucătarul francez, pionier al „noii bucătării” („nouvelle cuisine”) deţine cele mai importante premii din istoria artei culinare, alături de cei mai mari specialişti din acest domeniu precum Alain Ducasse, Marc Veyrat şi Eugénie Brazier, scrie news.ro.

Citeşte şi Şoc în televiziune. Prezentatorul TV a murit FULGERĂTOR la 38 de ani. Cauza decesului este necunoscută

„Bucătarul secolului”, potrivit ghidului Gault et Millau, chef-ul cu cele mai multe stele din Ghidul Michelin, Joël Robuchon, adesea considerat unul dintre cei mai mari bucătari ai planetei alături de Paul Bocuse, a avut două vocaţii în viaţă: a religiei, până în punctul în care a urmat seminarul de 12 ani de la Mauléon, şi marea bucătărie.

Şi-a făcut ucenicia de patiser în Relais din Poitiers, Chasseneuil-du-Poitou, pe lângă chef Robert Auton, apoi a descoperit şi a îmbunătăţit „noua bucătărie” împreună cu Jean Delaveyne.

Cariera sa a fost uimitoare: la vârsta de 28 de ani a devenit chef al hotelului Concorde Lafayette, iar doi ani mai târziu a fost numit „cel mai bun lucrător” din Franţa.

În 1978, el a primit două stele în Ghidul Michelin, pe când era chef al hotelului Nikko din Paris.