Klaus Iohannis, despre Crin Antonescu: E liberal pur sânge. Mizez pe votul lui

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Johannis, este convins că fostul lider al liberalilor Crin Antonescu îl va susţine în cursa pentru Cotroceni, transmite Agerpres.

23 sept. 2014, 11:36
Klaus Iohannis, despre Crin Antonescu: E liberal pur sânge. Mizez pe votul lui

El a declarat, marţi, la Botoşani, că Antonescu „este un liberal pur sânge” şi, de aceea, mizează pe votul acestuia.

Ne vedem mai rar, vorbim mai rar, dar, în rest, suntem colegi de partid. Mizez pe votul lui. Nu-mi imaginez altfel. Crin Antonescu este un liberal pur sânge. Nu merge să voteze pe altcineva decât pe candidatul partidului domniei sale„, a afirmat Johannis.

În ceea ce îl priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, Johannis este sigur că acesta „nu va rupe foarte multe voturi” de la electoratul PNL.

Preşedintele PNL a mai spus că nu va face în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale nicio înţelegere cu vreun alt politician eliminat din cursa pentru Cotroceni.

‘Pentru al doilea tur nu voi face înţelegeri cu politicieni, pentru că alegătorii nu urmează politicianul pe care l-au votat în primul tur, dacă acela nu a intrat în turul doi. Nu mai avem de-a face cu un electorat cum a fost în anii ’90 relativ uşor manipulabil’, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL este convins că bătălia în turul al doilea pentru Cotroceni se va da între el şi candidatul social-democrat Victor Ponta.

‘Oamenii ştiu foarte bine ce vor şi vor găsi în turul doi candidaţi, probabil eu şi Victor Ponta, şi vor stabili dacă vor stânga, cu vechile metehne, cu baroni locali şi recesiune tehnică, sau dacă mă vor pe mine, pe dreapta, cu o echipă care este hotărâtă să schimbe lucrurile în bine’, a susţinut Klaus Iohannis.

Iohannis consideră că, din punct de vedere tactic, ar fi fost mai bine să fie mai puţini candidaţi de dreapta în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al României.

‘Este un drept fundamental de a candida şi oricine crede că este bine să candideze trebuie încurajat s-o facă. Tactic, poate ar fi fost mai bine să fie mai puţin candidaţi pe dreapta. Electoratul are dreptul să aleagă, vor alege şi cei mai buni vor intra în turul doi’, a afirmat liderul liberal.

Pe 21 iulie, Klaus Johannis a fost desemnat candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, acesta învingându-l la vot pe Crin Antonescu, în şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului, cu un scor aproape dublu. Johannis a fost votat de 111 liberali, în timp ce Antonescu a primit 55 de voturi.

Decizia privind prezidenţiabilul PNL a fost luată după ce liberalii au comandat două sondaje de opinie, care arată că liderul liberalilor, Klaus Johannis, este preferat de alegători, fiind mai bine cotat în opţiunile electorale decât Crin Antonescu.