Johannis: După ce Antonescu îşi termină concediul, o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la prezidenţiale, Klaus Johannis, a declarat, marţi seara, la Alba Iulia, că este convins că după ce Crin Antonescu îşi va termina concediul, acesta o să-l vadă mai bine în haina de preşedinte.

RomaniaTV.net
19 aug. 2014, 20:16
Johannis: După ce Antonescu îşi termină concediul, o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte

„Sunt convins că după ce îşi termină concediul şi revine o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte şi eu contez pe votul lui, şi nu numai, şi pe sprijinul domniei sale”, a spus Klaus Iohannis. El a fost întrebat cum comentează faptul că Crin Antonescu a declarat că din partea dreptei nu vede un candidat, Iohannis nereuşind, până la acest moment, să îl convingă să îi dea votul său.

„Cunosc candidatul Ponta şi nu îl votez. Nu cunosc candidatul Johannis şi mă uit cu mare atenţie la el. Nu e exclus, dar pe Victor Ponta sigur nu îl votez. Dacă aş fi avut elementele să îl votez ca preşedinte al României, atunci USL nu s-ar fi rupt. (…) Pe Klaus Johannis îl urmăresc ca să văd dacă îl susţin. Îl urmăresc ca un cetăţean, ca un om politic, ca un coleg de partid să văd dacă este un om pe care trebuie să îl votez ca preşedinte sau nu”, a spus, luni, Antonescu.

Klaus Johannis a afirmat că el contează pe sprijinul lui Crin Antonescu în campanie, susţinând că între ei doi „nu există lucruri care trebuie tranşate”.

La remarca unui jurnalist cum că Antonescu părea supărat, actualul preşedinte al PNL a spus despre acesta că „este clar că are încă nevoie de un timp de digerare” a anumitor lucruri. „Este lesne de înţeles şi trebuie să fim realişti. Până şi noi, politicienii, care părem, aşa, nişte generatori de ştiri fără sentimente, suntem oameni, iar Crin Antonescu a fost prezidenţiabilul cu şanse maximale, a fost preşedintele Senatului, a fost copreşedintele alianţei care a guvernat România şi situaţia s-a schimbat în ce avem acum. Este clar că are încă nevoie de un timp de digerare a acestor lucruri. Trebuie să fim un pic şi empatici”, a mai spus Klaus Johannis.

Acesta a participat, marţi seara, la Alba Iulia, la o întâlnire cu membrii Colegiului Director al ACL Alba, la care au fost prezenţi, de asemenea, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, preşedintele CJ Mureş, liberalul Ciprian Dobre, primarul municipiului Arad, democrat-liberalul Gheorghe Falcă, liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, liderii ACL Alba, Teodor Atanasiu şi Mircea Hava.