John Kerry, Secretarul de Stat american, felicită ROMÂNIA cu ocazia Zilei Naţionale

Într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat, şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a felicitat România cu prilejul Zilei Naţionale, de 1 Decembrie.

28 nov. 2014, 21:18
John Kerry, Secretarul de Stat american, felicită ROMÂNIA cu ocazia Zilei Naţionale

„În numele președintelui Obama și al poporului american, îi felicit toți românii care sărbătoresc Ziua Unirii, în data de 1 Decembrie.

Acum 96 de ani, românii au creat o democrație ce a garantat egalitate pentru toate naționalitățile și religiile și a apărat libertatea presei, libertatea de asociere şi libertatea cuvântului. Noi plătim tribut tuturor liderilor vizionari și îi salutăm pe toți cei care continuă să apere aceste drepturi fundamentale și consolidarea democrației dumneavoastră, statul de drept, precum și diversitatea națională.

Citeşte şi Ziua Naţională a României. Preşedintele ales, Klaus Iohannis, va fi prezent pe 1 Decembrie la Alba Iulia

Statele Unite ale Americii sunt recunoscătoare pentru parteneriatul puternic al României privind provocările regionale și globale de securitate. Ca aliați în NATO, soldații noștri luptă umăr la umăr în Afganistan. Ei întreprind exerciții militare de antrenament comune. De asemenea, ei colaborează în cadrul bazelor militare din țara dumneavoastră, ca Deveselu și Mihail Kogălniceanu.

În timp ce dumneavoastră sărbătoriţi evenimentul cu familia şi prietenii, eu mă gândesc în continuare la continuarea parteneriatului nostru strategic pentru mulţi ani de acum înainte.”