Jos căciulile şi fularele. Vreme de PLAJĂ pe LITORAL la sfârşitul iernii

Temperaturile au crescut brusc şi chiar dacă mai avem circa două săptămâni de iarnă primăvara a venit cam peste tot în ţară.

18 feb. 2014, 08:54
Jos căciulile şi fularele. Vreme de PLAJĂ pe LITORAL la sfârşitul iernii

Pe litoral, în Mangalia, au fost în cursul zilei de marţi temperaturi de 21 de grade, fiind cea mai călduroasă zi din ultimii 52 de ani pentru această perioadă, potrivit România TV.

Temperaturile din România sunt comparabile cu cele din Grecia sau din nordul Africii. De exemplu, la Atena, au fost 18 grade Celsius, la fel ca în Sibiu şi în Timişoara. În Bistriţa şi Baia Mare s-au înregistrat 19-20 de grade Celsius, mai cald ca în nordul Africii, pentru că la Tripoli, în Libia, s-au înregistraz 18 grade Celsius.

PROGNOZA METEO. În ultimele zile ale săptămânii vom avea parte de o vreme potrivită mai degrabă pentru primăvară decât pentru mijlocul lunii februarie. Totuşi, în unele regiuni, temperaturile vor scădea în timpul serii, iar pe alocuri va ninge slab.

PROGNOZA METEO. Ziua de vineri se anunţă a fi o zi primăvăratică cu temperaturi destul de generoase pentru data din calendar. Se vor înregistra maxime de la 3 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în sudul Munteniei. Se arată soarele, mai puţin în vestul şi nord-vestul ţării, iar la început şi în extremitatea de sud-est, unde cerul va fi înnorat şi va ploua slab. Totodată, la dimineaţă vine cu puţină ceaţă în zonele joase din sud şi din est. La munte, trecător, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţa şi ninsoare. Spre seară însă şi mai ales noaptea norii vor acoperi cerul în majoritatea regiunilor şi aşteptăm precipitaţii slabe mixte în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, în special ninsori la munte şi câteva ploi în celelate zone. Vântul continuă să fie mai nervos pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea rămâne caldă cu 11 …12 grade în termometre  la orele prânzului, în condiţiile în care soarele domină cerul după ce se risipeşte ceaţa matinală, iar vântul este liniştit. Presiunea atmosferică rămâne constantă la valoarea de 751 mm Hg.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea uşor mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii februarie va continua. În plus va fi soare, dar nu peste tot, pentru că în prima parte a zilei în jumătatea de est a ţării va fi înnorat şi cad percipitaţii. Vorbim despre ninsori slabe, local în Carpaţii Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, mai ales lapoviţe şi ninsori în estul şi sud-estul Transilvaniei, iar în Muntenia, Moldova şi Dobrogea, cu totul izolat, va ploua slab. Vântul are unele răbufniri nervoase pe crestele montane, precum şi pe litoral şi în Delta Dunării. Maximele termice vor pleca de la 3 grade în nordul Moldovei şi vor ajunge până la 13 grade în vestul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. La începutul zilei de sâmbătă, cerul Capitalei va fi acoperit parţial de nori, dar spre prânz aceştia se vor risipi şi se arată soarele. În aceste condiţii temperaturile rămân agreabile pentru data din calendar, adică 8…9 grade vor strânge termometrele pe tot parcursul zilei.

PROGNOZA METEO. Ziua de duminică ne răsfaţă cu vreme în general frumoasă şi din ce în ce mai caldă, în special în regiunile vestice, unde mercurul din termometre se avântă după-amiază spre 18 grade, în timp ce în nordul Moldovei, nu vor fi mai mult de 4 grade. Soarele domină cerul, mai puţin în orele dimineţii când în zonele joase de relief din sud şi est, dar şi în depresiunile Carpaţilor Orientali va fi ceaţă. Vântul este ceva mai sprinten pe crestele montane şi trecător şi prin regiunile vestice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi uşor şi duminică, când meteorologii anunţă o maximă termică de aproximativ 12 grade. Ziua este posibil să înceapă cu ceaţă, dar până la prânz aceasta se risipeşte şi ziua va fi însorită.

PROGNOZA METEO. Săptămâna viitoare începe cu vreme caldă, cel puţin până joi, chiar deosebit de caldă în regiunile vestice, sudice şi centrale. Ne vom bucura din plin de temperaturi, la amiază, cuprinse între 6 şi 18 grade. Meteorologii anunţă însă şi precipitaţii, mai ales ploi, la început în jumătatea de nord a ţării, apoi şi în celelate zone. Nu este exclus ca, trecător, pe parcursul nopţii de luni spre marţi, să-şi facă apariţia şi câteva lapoviţe sau ninsori în Maramureş, estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.